Χαράλαμπος Γερ. Στανίτσας

"Πρώτα σε αγνοούν, κατόπιν σε κοροϊδεύουν, ύστερα σε πολεμούν, μετά κερδίζεις",Mahatma Gandhi

"Πρώτα σε αγνοούν, κατόπιν σε κοροϊδεύουν, ύστερα σε πολεμούν, μετά κερδίζεις", Mahatma Gandhi

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Πρότυπο Οικονομικής εξυγίανσης ο Δήμος Πατρέων !


Ο Δήμος της Πάτρας επελέγη από Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της Ελλάδας και της Γερμανίας ως αντικείμενο μελέτης πρότυπων  Δήμων   σε όλη τη χώρα για το γεγονός ότι σε εποχή κρίσης κατάφερε να επιτύχει την οικονομική του εξυγίανση και μέσα σε τρία χρόνια να βγει από τη λίστα των  υπερχρεωμένων Δήμων και να αποκαταστήσει την οικονομική του αξιοπιστία σε τοπικό και εθνικό επίπεδο.
Ο Δήμος Πατρέων, όπως και οι Δήμοι Αθήνας, Βόλου, Ρέντη-Νίκαιας, Πειραιά και Αμαρουσίου επελέγησαν στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος   που εκπονείται από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του  Darmstadt της Γερμανίας,   στο πλαίσιο της εκπόνησης μελέτης με θέμα «Μεταρρύθμιση Πολιτικών Συστημάτων σε καιρούς κρίσης: Το παράδειγμα της Δημοσιονομικής Σταθεροποίησης Ελληνικών και Γερμανικών Δήμων».
Πρόκειται για Δήμους που το 2010 ήταν υπερχρεωμένοι και μέσα σε τρία χρόνια κατάφεραν να εξυγιανθούν και στόχος του προγράμματος είναι η μελέτη που θα προκύψει, να αποτελέσει μοντέλο για την Ευρωπαϊκή Ένωση ως πρότυπο διαχείρισης Δήμων και διατήρησης της οικονομικής τους αυτοτέλειας.
Η έρευνα αυτή θα καταδείξει επίσης  εφικτούς τρόπους που ξεπερνούν το θέμα της  εξυγίανσης και επικεντρώνονται στο θέμα της διατήρησης της υγιούς λειτουργίας των Δήμων.
Στα πλαίσιο του προγράμματος επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί τον Δήμο εκπρόσωποι του προγράμματος οι οποίοι ενημέρωσαν  τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Δημαρά για το πρόγραμμα και  ενημερώθηκαν αναλυτικά για τα οικονομικά στοιχεία του Δήμου από τον αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Παναγιώτη Βαφέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: