Χαράλαμπος Γερ. Στανίτσας

"Πρώτα σε αγνοούν, κατόπιν σε κοροϊδεύουν, ύστερα σε πολεμούν, μετά κερδίζεις",Mahatma Gandhi

"Πρώτα σε αγνοούν, κατόπιν σε κοροϊδεύουν, ύστερα σε πολεμούν, μετά κερδίζεις", Mahatma Gandhi

Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Ο Δήμος Πατρέων "σπρώχνει" τον προαστιακό προς νότο



Με αφορμή την κατάθεση στο ΕΣΠΑ της πρότασης για την επέκταση του Προαστιακού Σιδηροδρόμου στη νότια πλευρά της Πάτρας, ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Δημαράς έκανε την ακόλουθη δήλωση:
« Η σημερινή εξέλιξη καταδεικνύει ότι σε ό,τι αφορά τα έργα για την Πάτρα και τους πολίτες της, ο Δήμος δεν περιορίζεται στα αιτήματα, και δεν επαναπαύεται στις διεκδικήσεις και τις καταγγελίες, αλλά μεθοδικά, με εργασία, υπομονή και επιμονή,  επιτυγχάνει την υλοποίηση των έργων.
Ο Δήμος επέμενε για τη βιωσιμότητα του συγκεκριμένου έργου  προς τη νότια πλευρά, και πίεσε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ να κάνει τη μελέτη βιωσιμότητας προκειμένου  να αποδειχθεί ότι το έργο μπορεί να γίνει πράξη. Παράλληλα, ο Δήμος με τις Τεχνικές του Υπηρεσίες, έκανε  για λογαριασμό του ΟΣΕ τις απαιτούμενες μελέτες των σταθμών και  προώθησε τάχιστα τις σχετικές αδειοδοτήσεις (πολεοδομικές άδειες, μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων) έτσι ώστε ο φάκελος  να καταστεί πλήρης για χρηματοδότηση μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα.
Με τη δημοπράτηση του έργου,  η νότια πλευρά της Πάτρας θα μπορεί να έχει πρόσβαση στον Προαστιακό Σιδηρόδρομο όπως και η βόρεια πλευρά όπου μετακινούνται καθημερινά 8.000 συμπολίτες μας.
Η προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής για την λειτουργία του Προαστιακού σε όλο το μήκος του παραλιακού μετώπου της πόλης θεωρούμε ότι είναι ένα σημαντικό βήμα και για την επίλυση του κυκλοφοριακού που είναι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της πόλης.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: