Χαράλαμπος Γερ. Στανίτσας

"Πρώτα σε αγνοούν, κατόπιν σε κοροϊδεύουν, ύστερα σε πολεμούν, μετά κερδίζεις",Mahatma Gandhi

"Πρώτα σε αγνοούν, κατόπιν σε κοροϊδεύουν, ύστερα σε πολεμούν, μετά κερδίζεις", Mahatma Gandhi

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Ο Δήμος Πατρέων μειώνει τα τέλη κατάληψης κοινοχρήστων χώρων στις λαϊκές


Ένα πάγιο αίτημα των εμπόρων των λαϊκών αγορών, το οποίο παρέμενε σε εκκρεμότητα όλα τα προηγούμενα χρόνια, και το οποίο αφορούσε στη χρέωση της κατάληψης κοινόχρηστων χώρων στις λαϊκές με τη ημέρα, ικανοποιείται από την Αντιδημαρχία Οικονομικών.

Συγκεκριμένα από τον τρέχοντα μήνα η Αντιδημαρχία Οικονομικών καθιστά αντικειμενική την τιμολόγηση κατάληψης, από τους πωλητές, των κοινόχρηστων χώρων στις λαϊκές αγορές του Δήμου Πατρέων. Από φέτος λόγω των αλλαγών στη σχετική νομοθεσία, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Παναγιώτης Βαφέας, και οι συνεργάτες του επεξεργάστηκαν ένα σχέδιο αντικειμενικής χρέωσης βάσει των ημερών που ευρίσκεται ο κάθε πωλητής στις λαϊκές και βάσει των μέτρων του πάγκου του. Προκύπτει έτσι ένα ημερήσιο τέλος το οποίο θα πληρώνεται από τους υπόχρεους το πρώτο δεκαήμερο κάθε μήνα.

Με αυτό τον τρόπο τιμολόγησης, λέγει ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, κάποιοι από τους συμμετέχοντες στις λαϊκές θα πληρώσουν μειωμένα τέλη έως και 50%, ενώ δεν πρόκειται να υπάρξει αύξηση των τελών για κανένα.

Μάλιστα ο κ. Βαφέας αφού μελέτησε με τις υπηρεσίες της Αντιδημαρχίας του, το σχέδιο τιμολόγησης κάλεσε όλους τους προέδρους των Σωματείων πωλητών λαϊκών αγορών τους εξέθεσε το νέο σχεδιασμό και εξασφάλισε εγγράφως τη συμφωνία τους. Έτσι από το μήνα Φεβρουάριο θα ισχύει το νέο τιμολόγιο.

Παράλληλα, όπως ενημέρωσε ο κ. Βαφέας, θα είναι δυνατόν να γίνεται διακανονισμός κι εξόφληση τυχόν προηγούμενων οφειλών των πωλητών προς το Δήμο, ενώ συμφωνήθηκε ο διακανονισμός να είναι ο καλύτερος εφικτός για όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: