Χαράλαμπος Γερ. Στανίτσας

"Πρώτα σε αγνοούν, κατόπιν σε κοροϊδεύουν, ύστερα σε πολεμούν, μετά κερδίζεις",Mahatma Gandhi

"Πρώτα σε αγνοούν, κατόπιν σε κοροϊδεύουν, ύστερα σε πολεμούν, μετά κερδίζεις", Mahatma Gandhi

Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Το κινητό πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα βρίσκεται στην πλατεία Γεωργίου από τις 3 έως και τις 7 Φεβρουαρίου




Το κινητό πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα βρίσκεται στην πλατεία Γεωργίου από τις 3 έως και τις 7 Φεβρουαρίου, πραγματοποιώντας προληπτικό ιατρικό έλεγχο στα παιδιά, από τις 08:30 έως και τις 16:30 καθημερινά. H επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο των κοινωνικών δράσεων του Δήμου Πατρέων σε συνεργασία με τον Ιατρικό και Οδοντιατρικό Σύλλογο Αχαΐας,  το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών και το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πατρών «Καραμανδάνειο».
Kατά τη  διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσαν σήμερα στο Δημαρχείο ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας κ. Θεοχάρης Μασσαράς, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Ανδρέας Φίλιας και η κ. Εύη Μαλαμάκη, μέλος του Δ.Σ. του «Χαμόγελου του Παιδιού», τόνισαν ότι στην κρίσιμη εποχή που διανύουμε η ανάγκη για ιατρική υποστήριξη ιδίως στον τομέα της πρόληψης και κυρίως σε ό,τι αφορά το πιο ευαίσθητο κομμάτι της κοινωνίας, τα παιδιά, προβάλλει περισσότερο επιτακτική από ποτέ.

Το πρόγραμμα, όπως τόνισε ο κ. Φίλιας  υλοποιείται σε συνεργασία με τα σχολεία της πόλης, μετά από σχετική πρωτοβουλία της αντιδημαρχίας παιδείας.
Οι μαθητές, με συνοδό δάσκαλο,  θα μεταφέρονται με λεωφορεία στην κινητή μονάδα ενώ θα υπάρχει και ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα, που θα τους υποδέχεται.
Το πρόγραμμα δεν αφορά μόνο τα παιδιά του σχολείου, αλλά όλα τα παιδιά, ανασφάλιστα και μη, που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν και να εξεταστούν.
Ο κ. Θεοχάρης Μασσαράς τόνισε ότι τα περισσότερα από τα παιδιά που εξετάζονται είναι ανασφάλιστα γεγονός που καταδεικνύει το μέγεθος του κοινωνικού προβλήματος αλλά και τη μεγάλη σημασία της πρόληψης.
Η κ. Μαλαμάκη έκανε λόγο για αγαστή συνεργασία με τον Δήμο της Πάτρας και επεσήμανε ότι το κινητό πολυϊατρείο του «Χαμόγελου του Παιδιού» είναι ένα στολίδι εξοπλισμένο με τα πλέον σύγχρονα μέσα και με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας.
Το Χαμόγελο του Παιδιού» υλοποιεί προγράμματα Προληπτικής Ιατρικής από το 2002. Έως και το τέλος του 2013 έχουν συνολικά εξεταστεί 41.852 παιδιά σε ολόκληρη τη χώρα.
Ορισμένα από αυτά διαγνώστηκαν με σοβαρές παθήσεις που δεν γνώριζαν και κυριολεκτικά έσωσαν τη ζωή τους.

Κινητήριος δύναμη της φετινής διαδρομής του «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» είναι ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Johnson & Johnson Corporate Citizenship Trust.
Χάρη στην οικονομική ενίσχυση του οργανισμού διασφαλίσθηκαν οι απαραίτητοι πόροι για την υλοποίηση του προγράμματος για τον «Ιπποκράτη» και την παροχή των πολύτιμων υπηρεσιών του στα παιδιά.
Η κινητή μονάδα, τις ώρες που δεν θα λειτουργεί, θα φυλάσσεται στο ΚΕΤΧ.
Περισσότερες πληροφορίες για τη δράση της Προληπτικής Ιατρικής μπορείτε να κατεβάσετε εδώ: http://www.hamogelo.gr/48.1/Press-Kit.

Δεν υπάρχουν σχόλια: