Χαράλαμπος Γερ. Στανίτσας

"Πρώτα σε αγνοούν, κατόπιν σε κοροϊδεύουν, ύστερα σε πολεμούν, μετά κερδίζεις",Mahatma Gandhi

"Πρώτα σε αγνοούν, κατόπιν σε κοροϊδεύουν, ύστερα σε πολεμούν, μετά κερδίζεις", Mahatma Gandhi

Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΕΙΣΗΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΟ ΑΠΟΨΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΜΕΤΩΠΟ





Πριν από λίγες ημέρες, από εδώ, από την Πάτρα, ο Υπουργός Ναυτιλίας κ. Βαρβιτσιώτης παρότι αναρμόδιος, συνεπικουρούμενος δυστυχώς και από  κάποιους τοπικούς  παράγοντες, ζήτησε  από το Δήμο Πατρέων να επιστρέψει τα 3 από τα 3,5 χιλ.  του θαλάσσιου μετώπου της πόλης, τα οποία κατέχει μετά από αγώνες 40 χρόνων και τα οποία ήδη χρησιμοποιούνται από τους δημότες, όχι αυθαίρετα αλλά με σύμβαση που υπέγραψε ο Δήμος  με τον προσωρινό διαχειριστή  του χώρου  (ΟΛΠΑ) μετά από εντολή του ίδιου του  ιδιοκτήτη του (υπουργού οικονομικών).  
Στο απαράδεκτο αυτό  αίτημα του υπουργού Ναυτιλίας και σε όποιον κρύβεται πίσω από αυτόν  ο Δήμος Πατρέων απαντά κατηγορηματικά όχι. Το τμήμα αυτό  ανήκει ήδη στην πόλη, χρησιμοποιείται από τους πολίτες της και δεν υπάρχει κανένα απολύτως θέμα όχι επιστροφής αλλά ούτε καν συζήτησης.
Συζήτηση μπορεί να υπάρξει μόνο για το υπόλοιπο τμήμα του παλιού λιμανιού για το οποίο,  Κυβέρνηση και ΟΛΠΑ έχουν ήδη δια πρωτοκόλλου δεσμευτεί, να δοθεί στη διαχείριση του Δήμου Πάτρέων και των δημοτών, αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η κατασκευή του τρίτου τμήματος του νέου λιμανιού.
Υπενθυμίζουμε προς πάσα κατεύθυνση, τόσο προς την Κυβέρνηση όσο και σε όσους έσπευσαν να γίνουν θερμοί υποστηρικτές των προτάσεών της ενάντια στην Πάτρα και τις κατακτήσεις της, ότι δεν  είναι δυνατόν να γίνονται σχεδιασμοί που θα δεσμεύσουν την πόλη για τα επόμενα 50 χρόνια, ερήμην της πόλης...
H αξιοποίηση του υπόλοιπου τμήματος του παλαιού λιμανιού με την ανάπτυξη επιχειρηματικών δραστηριοτήτων σε αυτό,  μπορεί να γίνει  και θα γίνει μόνο με τη σύμφωνη γνώμη του Δήμου, που έχει ως κύριο γνώμονα την Πάτρα και τους  ανθρώπους της.
   Δεν είμαστε αντίθετοι σε ιδιωτικές επενδύσεις που προσφέρουν ανάπτυξη  στην πόλη και θέσεις εργασίας.
   Είμαστε όμως απόλυτα αντίθετοι στο να δεσμευτούν χώροι του θαλάσσιου μετώπου, ζωτικοί χώροι για την λειτουργία της πόλης και  την ποιότητα της ζωής των κατοίκων της για τα επόμενα 50 χρόνια, όπως επιχειρείται από  το ΤΑΙΠΕΔ, μόνο  για να επιστέψουν αυτοί που έφεραν σ’ αυτή την κατάσταση τη χώρα  τα χρέη που δημιούργησαν
 Δηλώνουμε κατηγορηματικά προς κάθε κατεύθυνση,  στην κυβέρνηση, στους αρχηγούς των κομμάτων, που άλλα έλεγαν και άλλα πράττουν, αλλά και στους ενδιαφερόμενους επενδυτές ότι αυτό  δεν θα το επιτρέψουμε. Ας λάβουν σοβαρά υπόψη τους ότι και νομικά όπλα έχουμε και άλλους τρόπους αντίδρασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: