Χαράλαμπος Γερ. Στανίτσας

"Πρώτα σε αγνοούν, κατόπιν σε κοροϊδεύουν, ύστερα σε πολεμούν, μετά κερδίζεις",Mahatma Gandhi

"Πρώτα σε αγνοούν, κατόπιν σε κοροϊδεύουν, ύστερα σε πολεμούν, μετά κερδίζεις", Mahatma Gandhi

Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Η χρηστή διαχείριση των οικονομικών του Δήμου Πατρέων ή αλλιώς το νοικοκύρεμα του Δημαρά!




Ο Δήμος Πατρέων για πρώτη φορά στην ιστορία του φέρνει ως υπόλοιπο υποχρεώσεών του σε προμηθευτές του την 1/1/2014 ποσό κάτω του 1 εκατομμυρίου ευρώ και συγκεκριμένα 950.000 ευρώ. Τα μισά δε από αυτά τα χρήματα αφορούν εντάλματα τα οποία οι δικαιούχοι δεν προσήλθαν στα ταμεία του Δήμου για να εισπράξουν τα χρήματά τους λόγω έλλειψης δικαιολογητικών εκ μέρους τους.

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι το σύνολο της οφειλής αφορά το τελευταίο τετράμηνο του 2013.

Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα της χρηστής και της ορθολογικής οικονομικής διαχείρισης που έγινε από τη σημερινή Δημοτική Αρχή παρότι ο διευρυμένος Δήμος Πατρέων υπέστη μεγάλη περικοπή κρατικών πόρων.

O Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Παναγιώτης Βαφέας, με αφορμή την επίτευξη αυτή προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Το σύνολο των προμηθευτών του Δήμου πληρώνονται πλέον άμεσα, σε αντίθεση με ότι συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια γεγονός που είχε οδηγήσει τους εμπόρους και τους επαγγελματίες της Πάτρας να αποφεύγουν να λαμβάνουν μέρος στους διαγωνισμούς του τμήματος Προμηθειών.

Με μεγάλη προσπάθεια και επιμονή καταφέραμε να αποκαταστήσουμε  την αξιοπιστία του Δήμου απέναντι στους προμηθευτές του, οι οποίοι δεν έχουν κανένα λόγο να απέχουν από του διαγωνισμούς των προμηθειών, αφού πλέον λαμβάνουν άμεσα τα χρήματά τους. Βεβαίως όλο αυτό αποβαίνει υπέρ των δημοτών αφού και τα υλικά που απαιτούνται (για ηλεκτροφωτισμό, διαμόρφωση πλατειών, ανακαινίσεις, κλείσιμο λακκουβών, κλπ) θα εξασφαλίζονται άμεσα και τα έργα θα γίνονται χωρίς καθυστερήσεις.

Σημαντικό είναι επίσης ότι με την πληρωμή των προμηθευτών τονώνεται και η αγορά της πόλης, αφού τα χρήματα αυτά θα κυκλοφορήσουν σε αυτή.

Τέλος δίδεται η δυνατότητα στο Δήμο ενός διαφορετικού προγραμματισμού, αφού δεν θα έχει πλέον το βάρος της απόδοσης χρημάτων για υποχρεώσεις παρελθόντων ετών γεγονός το οποίο αποτελούσε τροχοπέδη για την όποια αναπτυξιακή προσπάθεια προγραμματίζονταν για το Δήμο προς όφελος της πόλης και των δημοτών».

Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών για την επιτυχία αυτή ευχαριστεί θερμά τις οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου για την αγαστή συνεργασία τους ώστε να επιτευχθεί ο ανωτέρω στόχος.
   

Δεν υπάρχουν σχόλια: