Χαράλαμπος Γερ. Στανίτσας

"Πρώτα σε αγνοούν, κατόπιν σε κοροϊδεύουν, ύστερα σε πολεμούν, μετά κερδίζεις",Mahatma Gandhi

"Πρώτα σε αγνοούν, κατόπιν σε κοροϊδεύουν, ύστερα σε πολεμούν, μετά κερδίζεις", Mahatma Gandhi

Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Θεμελιώθηκε από τον Δήμαρχο Πατρέων Γ.Δημαρά το κτίριο των ΜΑΧΗΤΩΝ








Την θεμελίωση του κτιρίου του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας και του Οικοτροφείου των  «Μαχητών», του  Συλλόγου  Γονέων για την Εκπαίδευση, Επαγγελματική Κατάρτιση και Αποκατάσταση Ατόμων με Νοητική Υστέρηση, έκανε σήμερα το μεσημέρι ο Δήμαρχος της Πάτρας Γιάννης Δημαράς.
Παρόντες στην τελετή θεμελίωσης ήταν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Βασίλης Λοτσάρης, Χαράλαμπος Στανίτσας και Παναγιώτης Βαφέας, η Πρόεδρος των «Μαχητών|»  Μάρθα Χριστοπούλου, μέλη του Δ.Σ. των Μαχητών, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γιώργος Ρώρος,  δημοτικοί σύμβουλοι καθώς και εκπρόσωποι συλλόγων και οργανώσεων.
Το έργο είναι μια κοινωνική δομή που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ. Φορέας υλοποίησής του  είναι ο Δήμος Πατρέων, ο οποίος και το ενέταξε και φορέας  διαχείρισης οι «Μαχητές».

Ειδικοί επιστήμονες, γιατροί, ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί θα προσφέρουν καθημερινά τις υπηρεσίες τους σε μία πολυδύναμη και άρτια οργανωμένη και λειτουργική εγκατάσταση με σύγχρονο εξοπλισμό. Παράλληλα θα εκπονούνται εξατομικευμένα προγράμματα

Ο προϋπολογισμός του έργου  είναι  3.986.649 ευρώ.
Αφορά  την κατασκευή - ανέγερση και την προμήθεια του εξοπλισμού για τη λειτουργία ενός τετραώροφου κτιρίου, το οποίο θα εξυπηρετεί τις  ανάγκες των ατόμων με νοητική υστέρηση.
Το κτίριο που θα στεγάσει το Κέντρο και το Οικοτροφείο, κατασκευάζεται σε οικόπεδο  ιδιοκτησίας του Κληροδοτήματος Σταθακόπουλου.
Θα στεγάσει  το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας δυναμικότητας 50 ατόμων και το οικοτροφείο  δυναμικότητας 13 ατόμων.
Προβλέπονται χώροι συνολικού εμβαδού 677,82 τ.μ. ενώ το μεγαλύτερο μέρος των χώρων αυτών (415,19 τ.μ.) έχει τοποθετηθεί στο ισόγειο ώστε να διευκολύνεται η προσπέλαση από τα άτομα με κινητικές αναπηρίες
Το νέο Κέντρο θα είναι σχεδιασμένο να συνδράμει ως αρωγός στην ενίσχυση της αυτονομίας των ατόμων με νοητική υστέρηση και των οικογενειών τους, ενώ οι ειδικοί επιστήμονες, γιατροί, ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί θα προσφέρουν καθημερινά τις υπηρεσίες τους σε μία πολυδύναμη και άρτια οργανωμένη και λειτουργική εγκατάσταση με σύγχρονο εξοπλισμό.
Παράλληλα θα εκπονούνται εξατομικευμένα προγράμματα αποκατάστασης με φυσιοθεραπευτές, λογοθεραπείες, εργοθεραπείες και γυμναστικές ασκήσεις, σε καθημερινή βάση.
Αναφερόμενος στο έργο ο κ. Δημαράς δήλωσε:
«Με μεγάλη χαρά κάνουμε σήμερα την τελετή θεμελίωσης του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας και του Οικοτροφείου των  «Μαχητών». Των μαχητών της ζωής που με το παράδειγμά τους δίνουν σε όλους μας κουράγιο και μας υποδεικνύουν την αναγκαιότητα του συνεχούς αγώνα για ένα καλύτερο αύριο για όλους, χωρίς αποκλεισμούς και περιχαρακώσεις.
Των «Μαχητών» που μας υπαγορεύουν  την  επιτακτική ανάγκη, το χρέος μας, για τη δημιουργία δομών και υπηρεσιών, ικανών να παρέχουν κατάλληλη υποστήριξη δια βίου, σε όσα άτομα την έχουν ανάγκη, αλλά και να συμβάλλουν στην αποδοχή της διαφορετικότητας και στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους, στον όσο το δυνατόν πιο αυτόνομο βίο τους.
Ο αγώνας που δίνουν οι «Μαχητές» πρέπει να έχει συμμάχους και συνοδοιπόρους.
Πρέπει να έχει υποστηρικτές.
Ο Δήμος Πατρέων είναι ένας από αυτούς.
Εύχομαι αυτό το κτίριο να είναι αντάξιο των αναγκών και των προσδοκιών τους.»

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: