Χαράλαμπος Γερ. Στανίτσας

"Πρώτα σε αγνοούν, κατόπιν σε κοροϊδεύουν, ύστερα σε πολεμούν, μετά κερδίζεις",Mahatma Gandhi

"Πρώτα σε αγνοούν, κατόπιν σε κοροϊδεύουν, ύστερα σε πολεμούν, μετά κερδίζεις", Mahatma Gandhi

Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Ο Δήμαρχος Πατρέων Γ.Δημαράς εγκαινίασε την Πλατεία των Ροϊτίκων









Ο Δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς, εγκαινίασε το απόγευμα της Δευτέρας,  την πλατεία  Ροϊτίκων. «Η πλατεία είναι δική σας», είπε ο Δήμαρχος απευθυνόμενος στους μικρούς μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Ροϊτίκων, που ήταν παρόντες και τους ζήτησε να την «υιοθετήσουν» και να την προσέχουν.

Ο κ. Δημαράς, ευχαρίστησε επίσης για την πολύτιμη προσφορά του τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Ροϊτίκων Αργύρη Φιλιππόπουλο για την προσφορά του στην περιοχή και ειδικότερα για τις προσπάθειες που κατέβαλε στο θέμα της πλατείας και του απένειμε για το λόγο αυτό, τιμητική πλακέτα.
Παρόντες στα εγκαίνια της πλατείας, ήταν σύσσωμη η Δημοτική Αρχή και πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι.

Αναλυτικά, στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος είπε τα εξής:

Φίλες και φίλοι,
Σήμερα έχουμε τη χαρά να εγκαινιάζουμε μια σύγχρονη πλατεία και να την παραδίδουμε στους πολίτες των Ροϊτίκων.
Αυτή η πλατεία που βρίσκεται στο κέντρο του οικισμού, φιλοδοξούμε να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, για τους δημότες όλων των ηλικιών  και βεβαίως για τα παιδιά που αναζητούν χώρους για να παίξουν, να διοχετεύσουν την  ενέργειά τους και να εκφράσουν την  δημιουργικότητα τους.
Πρόκειται για μια πλατεία πρότυπο  με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές, η οποία θα αποτελέσει παράδειγμα και οδηγό για την κατασκευή ανάλογων πλατειών και χώρων αναψυχής σε άλλες περιοχές της πόλης μας.
Η πλατεία των Ροϊτίκων διαθέτει  πρωτότυπη πλακόστρωση, ελαστικά δάπεδα ασφαλείας,  πράσινο και χώρους αναψυχής, ειδικό φωτισμό, φωτιστικά ψηλά για γενικό φωτισμό και κοντά για τοπικό φωτισμό.
Προβλέπονται συγκεκριμένες θέσεις για τραπεζοκαθίσματα, παιδική χαρά με περίφραξη, χώρος πρασίνου με γκαζόν, δέντρα και θάμνοι, που συντείνουν στην δημιουργία ενός χώρου ασφάλειας, ανάπαυλας και αναψυχής.

Φίλες και φίλοι εύχομαι αυτή η πλατεία που συμβάλλει στην προσπάθεια για μια πόλη ανθρώπινη και φιλόξενη, μια πόλη με ανάσες για τους κατοίκους της, να αγκαλιαστεί από τους πολίτες.
Θέλω να τονίσω την πολύτιμη συνεισφορά του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας του Αργύρη του Φιλιππόπουλου, ο οποίος έτρεξε, πίεσε, εργάστηκε και συνεργάστηκε για τη δημιουργία αυτής της πλατείας, όπως παλεύει για την προώθηση όλων των ζητημάτων που αφορούν τα Ροΐτικα και τους κατοίκους τους.
Τον ευχαριστώ και δημοσίως για αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: