Φωτό :

Όθωνος κ' Αμαλίας, Πάτρα 1950

"Πρώτα σε αγνοούν, κατόπιν σε κοροϊδεύουν, ύστερα σε πολεμούν, μετά κερδίζεις",Mahatma Gandhi

"Πρώτα σε αγνοούν, κατόπιν σε κοροϊδεύουν, ύστερα σε πολεμούν, μετά κερδίζεις", Mahatma Gandhi

Τρίτη, 29 Μαΐου 2012

Απάραδεκτη η στάση του Υπουργείου για τα προνοιακά επιδόματα!

Από την Αντιδημαρχία Διοίκησης, Ανθρώπινου Δυναμικού και Υγείας-Πρόνοιας του Δήμου Πατρέων καταγγέλλεται η τακτική του Υπουργείου Υγείας, σχετικά με τη μη επίδοση των προνοιακών επιδομάτων, με το αιτιολογικό ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η ταυτοποίηση των δικαιούχων. Εκτός αυτού, το Υπουργείο, εντελώς απροειδοποίητα, μεταβίβασε στο Δήμο Πατρέων, όπως και σε όλους τους δήμους της χώρας, την ευθύνη ταυτοποίησης των στοιχείων των απογραφέντων επιδοτούμενων, αλλά και την ευθύνη απογραφής των μη απογραφέντων, μετακυλώντας και το κόστος της εκπαίδευσης των πέντε αρμοδίων υπαλλήλων, οι οποίοι, αφού εκπαιδευτούν, θα πρέπει να ταυτοποιήσουν 8.000 δικαιούχους προνοιακών επιδομάτων.
Ο αντιδήμαρχος, Χαράλαμπος Στανίτσας, δήλωσε: «Είναι απαράδεκτο να εκβιάζονται από το Υπουργείο Υγείας, με αυτόν τον τρόπο, οι δικαιούχοι, επειδή το κράτος είναι ανίκανο να ελέγξει μόνο του το Εθνικό Μητρώο δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων. Κι ενώ αρχικά είχε αναλάβει την ευθύνη το Υπουργείο Υγείας για την ταυτοποίηση των στοιχείων, ξαφνικά και απροειδοποίητα μεταβίβασε στους δήμους της χώρας τη διασταύρωση των στοιχείων και την ευθύνη απογραφής των μη απογραφέντων. Ταυτόχρονα δε, μετακύλησε και το κόστος εκπαίδευσης των πέντε αρμοδίων υπαλλήλων, οι οποίοι θα έχουν την ευθύνη απογραφής των 8.000 δικαιούχων. Απευθύνω έκκληση στο Υπουργείο Υγείας, να επιδείξει την πρέπουσα ευαισθησία και να ξεκινήσει τη χορήγηση των προνοιακών επιδομάτων σε όλους τους δικαιούχους, ακόμα και αν οι δήμοι δεν έχουν ολοκληρώσει το έργο της απογραφής, δεδομένου ότι η όλη διαδικασία είναι χρονοβόρα και είναι ανήθικο οι άνθρωποι αυτοί να μην πάρουν το επίδομά τους».

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όταν τα αδέλφια σου που μας κάνουν πλύση εγκεφάλου με τα mail υπέρ του ΚΑΜΕΝΟΥ κάνουν Κυβέρνηση με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θα το λύσουν και αυτό το θέμα. Κάνε υπομονή λίγο Μπάμπη και ως Κυβερνητικός θα τα λύσεις όλα.

Χαράλαμπος Γερ.Στανίτσας είπε...

Ευτυχώς όμως που μας τα έλυσε όλα τα προβλήματα το ΠΑΣΟΚ! Ευτυχώς πρόλαβε!

Ανώνυμος είπε...

Ουδέποτε ο Καμμένος είπε πως θα κάνουν συνεργασία.
Ανώνυμε λάθος σε πληροφόρησαν.
Ασχετο εντλώς.
Εκτός τόπου και χρόνου.
Κάνε ένα κόπο και δες εδώ:
http://aneksartitoi-ellines.blogspot.gr/2012/06/blog-post_2277.html
και μην λες κουβέντες πυροτεχνήματα.
Άσχετε.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΚΟΜΑ ΚΥΒΕΡΝΑ.

ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΔΩΣΕΙ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ...

ΑΛΛΑ ΞΕΧΑΣΑ:ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ...

ΚΟΡΟΪΔΟ ΕΛΛΗΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΣΟΥ...ΑΥΤΟ ΕΝΝΟΟΥΣΕ Ο ΓΑΠ....
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΩΣΑΜΕ ΠΙΣΩ...
ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΓΑΠ.
ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΘΡΑΣΣΟΑ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙΣ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΟΥ.

ΑΧΡΗΣΤΕ ΣΕ ΚΑΝΑΝΕ ΚΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ.