Χαράλαμπος Γερ. Στανίτσας

"Πρώτα σε αγνοούν, κατόπιν σε κοροϊδεύουν, ύστερα σε πολεμούν, μετά κερδίζεις",Mahatma Gandhi

"Πρώτα σε αγνοούν, κατόπιν σε κοροϊδεύουν, ύστερα σε πολεμούν, μετά κερδίζεις", Mahatma Gandhi

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Ο Περιφερειάρχης κ.Κατσιφάρας τιμωρεί τους Πατρινούς "κοβοντας" το πρόγραμμα αστικών αναπλάσεων στις περιοχές Γούβα-Καβουκάκι-Βλατερώ- Δασυλλίο αξίας 4.230.000 Ευρώ!!!


«O Πατραϊκός λαός έχει έναν εχθρό και αυτός είναι ο Περιφερειάρχης της Δυτικής Ελλάδας, ο οποίος ακολουθώντας αμετανόητος την βλαχοπολιτική που μας έφερε εδώ που μας έφερε, μοιράζει τα χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπου τον βολεύει για να εξυπηρετήσει την εκλογική του «πελατεία» χωρίς να τηρεί ούτε καν τα προσχήματα.
Πριν από 1,5 περίπου χρόνο, σας είχα καλέσει εδώ για να καταγγείλω την κατανομή από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας των χρημάτων που είχαν διατεθεί από την Ευρωπαϊκή  Ένωση για τις αστικές αναπλάσεις. Τι είχε κάνει τότε ο κ. Κατσιφάρας; Ενώ στις  άλλες πόλεις που είναι έδρες των περιφερειών δόθηκαν 150 ευρώ ανά κάτοικο, στην Πάτρα δόθηκαν 30 ευρώ ανά κάτοικο.
Στους υπόλοιπους Δήμους της Αχαΐας, με κάτω από 10.000 κατοίκους  δόθηκαν 1.000 ευρώ ανά κάτοικο.
Αλλά ούτε αυτό φαίνεται πώς έφτανε στον Περιφερειάρχη, ο οποίος με ένα φαιδρό πρόσχημα έρχεται τώρα να πάρει πίσω και αυτό το ελάχιστο που διατέθηκε στην Πάτρα για τις αστικές αναπλάσεις.
Ο Περιφερειάρχης λοιπόν, χωρίς να μπει καν στον κόπο να πάρει ένα τηλέφωνο τον Δήμαρχο και να τον ενημερώσει, (από ιδιώτη το μάθαμε) υπέγραψε ένα χαρτί με το οποίο κόβει το έργο των αναπλάσεων στις περιοχές Βλατερό, Δασσύλιο, Γούβα, Καβουκάκι, επειδή …ανακάλυψε ένα επουσιώδες λάθος, για να το χρησιμοποιήσει εναντίον της πόλης και να ζητήσει την επαναπροκήρυξη του έργου.
Επειδή, λέει, η προκήρυξη του έργου δεν δημοσιεύτηκε σε τρεις, αλλά σε δύο εφημερίδες!
Και αυτό, όταν το ίδιο το Ελεγκτικό Συνέδριο σε ολομέλειά του έχει αποφασίσει ότι σε έργα τοπικού χαρακτήρα, όπως είναι το συγκεκριμένο, η δημοσίευση πρέπει να γίνεται σε δύο εφημερίδες και σε τρεις εφημερίδες για έργα περιφερειακού χαρακτήρα, σημειώνοντας μάλιστα με απόλυτη σαφήνεια ότι η δημοσίευση σε επιπλέον εφημερίδες δεν αποτελεί έννομο κώλυμα εφόσον έχει εξασφαλιστεί ο ανταγωνισμός.
Για το συγκεκριμένο έργο, 43 εταιρείες έχουν πάρει την προκήρυξη, 9 εταιρείες συμμετείχαν στον διαγωνισμό και δόθηκε έκπτωση 45%.
Η ίδια ακριβώς διαδικασία ακολουθήθηκε και για την Κανακάρη για την οποία είχαμε 5 συμμετοχές και 12% έκπτωση.
Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι στο έργο της ανάπλασης υπήρξε και πολύ μεγάλη συμμετοχή και εξασφαλισμένος ανταγωνισμός και πολύ μεγάλη έκπτωση.
Με λίγα λόγια, το Ελεγκτικό Συνέδριο έκρινε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, ο Κατσιφάρας έχει άλλη άποψη και μας ζητάει την επαναδημοπράτηση του έργου, διαδικασία που σημαίνει ότι θα μας πάρει ένα χρόνο, δηλαδή, το έργο δεν θα γίνει επειδή λήγει το ΕΣΠΑ. Και παράλληλα, οι Πατρινοί θα πληρώσουν 200.000 πρόστιμο στον ανάδοχο.
Kαι επικαλείται ένα έγγραφο που επεσήμανε τι λάθος,  το οποίο μας έστειλε τον Μάιο, όταν δηλαδή το έργο είχε ήδη  δημοπρατηθεί!
Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση που είναι το κράτος ήταν φιλική με την Πάτρα.
Ο αιρετός Περιφερειάρχης που τυχαίνει να ζει σε αυτή την πόλη την αντιμετωπίζει σαν εχθρό του.
Δεν μπορεί να συνεχιστεί  αυτή η πελατειακή πολιτική να μοιράζουμε το χρήμα όπου θέλουμε και όπου μας εξυπηρετεί, όπου είναι οι φίλοι μας.

Δεν είναι δυνατόν να τιμωρείται η Πάτρα επειδή εξέλεξε Δήμαρχο που δεν τον επέλεξε ο Γιώργος Παπανδρέου.
Καλώ τον Περιφερειάρχη  να δώσει άμεσα εντολή για την υπογραφή της σύμβασης.
Αν ο κ. Κατσιφάρας επιμείνει, θα  χρησιμοποιήσουμε όλα τα νόμιμα μέσα και θα ζητήσουμε έλεγχο για τον τρόπο  που διαχειρίζεται η Περιφέρεια τα χρήματα της Ε.Ε.
Ως δώ και μη παρέκει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: