Χαράλαμπος Γερ. Στανίτσας

"Πρώτα σε αγνοούν, κατόπιν σε κοροϊδεύουν, ύστερα σε πολεμούν, μετά κερδίζεις",Mahatma Gandhi

"Πρώτα σε αγνοούν, κατόπιν σε κοροϊδεύουν, ύστερα σε πολεμούν, μετά κερδίζεις", Mahatma Gandhi

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Ο Δήμαρχος στα σχολεία της Αγ.Βαρβάρας και των Βραχνείκων για τον αγιασμό της νέας σχολικής χρονιάς



Τα σχολεία της Αγίας Βαρβάρας (6ο και 19ο Δημοτικά), επισκέφτηκε, σήμερα το πρωί, και χαιρέτησε την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ο Δήμαρχος Πατρέων, Γιάννης Δημαράς, συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους, Ανδρέα Φίλια και Χαράλαμπο Στανίτσα.
Στη συνέχεια ο κ. Δημαράς συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους Γιώργο Σιγαλό και Χαράλαμπο Στανίτσα, παρέστη στον αγιασμό για την έναρξη της σχολικής χρονιάς στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο Βραχνεΐκων.
Απευθυνόμενος προς τους μαθητές τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς ο Δήμαρχος Πατρέων τόνισε:
«Αγαπητοί μαθητές, Αγαπητοί δάσκαλοι, Aγαπητοί γονείς,
Σε κάθε νέο ξεκίνημα ο καθένας μας βάζει νέους στόχους, πλάθει νέα οράματα και έχει αυξημένες προσδοκίες. Όμως η κάθε επιτυχία είναι αποτέλεσμα προγραμματισμένης, σκληρής και επίπονης προσπάθειας απ' όλους μας.
Όλοι μας, Δήμος, εκπαιδευτικοί και γονείς, οφείλουμε και πρέπει σε αυτή τη νέα προσπάθεια που ξεκινούν σήμερα οι μαθητές μας, να είμαστε δίπλα τους συμπαραστάτες και αρωγοί ώστε να διασφαλίσουμε τις καλύτερες συνθήκες που θα τους οδηγήσουν στην πρόοδο και την επιτυχία.
Με αρχές, αξίες, σεβασμό, συνεργασία, πίστη, καλή θέληση, εξειδικευμένη γνώση και προγραμματισμό.
Σε εσάς τους μαθητές, ιδίως σε αυτούς που τώρα ξεκινάτε, από την πρώτη τάξη, εύχομαι να έχετε δύναμη για να μάθετε, για να αναπτύξετε την ελευθερία της σκέψης σας, για να περιφρονήσετε τις ψεύτικες αξίες, για να δείτε τον κόσμο θετικά και να επιδιώξετε να τον κάνετε καλύτερο.
Οι εκπαιδευτικοί και αυτή τη χρονιά καλούνται να δείξουν τον επαγγελματισμό και την επιστημονικότητά τους για μια γόνιμη και παραγωγική δραστηριότητα.
Οι γονείς οφείλουν να στηρίζουν τον αγώνα των παιδιών τους, να συμμετέχουν σε όλα όσα τα αφορούν, να μην εφησυχάζουν και να αναζητούν βοήθεια όποτε αισθάνονται ότι την έχουν ανάγκη.
Εμείς  ως Δήμος θα συνεχίσουμε όπως κάναμε και μέχρι τώρα να συνεργαζόμαστε με όλη την εκπαιδευτική κοινότητα και να βοηθάμε όσο μπορούμε στην επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας.
Εύχομαι λοιπόν σε όλους καλή νέα σχολική χρονιά».
Για Βραχνέικα
Ειδικά στη Δημοτική Ενότητα Βραχνεΐκων πέραν του χαιρετισμού του και των ευχών του για καλή νέα σχολική χρονιά ο κ. Δημαράς αναφέρθηκε στο έργο της ανέγερσης του υπερσύγχρονου σχολικού συγκροτήματος που ξεκίνησε ο Δήμος. Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος τόνισε: «Η νέα χρονιά ξεκινά με μεγαλύτερη αισιοδοξία. Ήδη ξεκίνησε η ανέγερση του νέου Δημοτικού Σχολείου Βραχνεΐκων, ένα έργο τη σύμβαση του οποίου υπογράψαμε τον περασμένο Αύγουστο με την ανάδοχο εταιρεία. Έτσι οι μαθητές της περιοχής θα αποκτήσουν νέα υπερσύγχρονη και πλήρως εξοπλισμένη τριώροφη σχολική στέγη με 12 νέες αίθουσες διδασκαλίας και 2 πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια, αντικαθιστώντας τις σημερινές προκατασκευασμένες αίθουσες που δεν καλύπτουν τις ανάγκες ενός σύγχρονου σχολικού κτιρίου. Το νέο σχολικό συγκρότημα δυναμικότητας 300 μαθητών θα αποτελεί κόσμημα για την περιοχή και θα αποτελέσει κυψέλη γνώσης για τα παιδιά, τα οποία μετά τον καταστροφικό σεισμό της 8ης Ιουνίου 2008, ταλαιπωρούνται».

Δεν υπάρχουν σχόλια: