Χαράλαμπος Γερ. Στανίτσας

"Πρώτα σε αγνοούν, κατόπιν σε κοροϊδεύουν, ύστερα σε πολεμούν, μετά κερδίζεις",Mahatma Gandhi

"Πρώτα σε αγνοούν, κατόπιν σε κοροϊδεύουν, ύστερα σε πολεμούν, μετά κερδίζεις", Mahatma Gandhi

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Το Run Greece έρχεται στην Πάτρα


Παρουσία των Αντιδημάρχων Χάρη Μασσαρά, Γιώργου Σιγαλού, Μαρίας Ανδρικοπούλου – Ρούβαλη, Παναγιώτη Βαφέα, Χαράλαμπου Στανίτσα, του Προέδρου του Πολιτιστικού Οργανισμού Νίκου Κωστόπουλου, του Αντιπεριφερειάρχη Γρηγόρη Αλεξόπουλου, του διοικητή της Τροχαίας, εκπροσώπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας, εκπροσώπων του ΣΕΓΑΣ και άλλων φορέων, έγινε σήμερα το μεσημέρι στο Δημαρχείο σύσκεψη, ώστε να υπάρξει ενημέρωση και συντονισμός για το Run Greece Πάτρας που θα διεξαχθεί στην Αχαϊκή πρωτεύουσα την Κυριακή 6 Οκτωβρίου.
Όπως αναφέρει ο ΣΕΓΑΣ το RUN GREECE είναι η απάντηση στην κρίση μέσα από την ανάπτυξη και τη δημιουργία μιας σειρά μαζικών λαϊκών αγώνων δρόμου που θα προβάλλει τη χώρα, το νέο θεσμό της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και τις ιστορικές πόλεις/τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας, ενώ παράλληλα αποτελεί θετική παρακαταθήκη για το μέλλον του κλασικού αθλητισμού και του αθλητικού τουρισμού.
Οι εκπρόσωποι του ΣΕΓΑΣ τόνισαν ότι ο Στίβος και τα αθλήματα που είναι υπό την αρμοδιότητά του αποφέρουν κάθε χρόνο στην Πάτρα τις δεύτερες περισσότερες διανυκτερεύσεις, αφού στους αγώνες που γίνονται συμμετέχουν πολλοί αθλητές και αθλήτριες Σωματείων από όλη τη χώρα.

Αγώνες Run Greece Πάτρας έγιναν ήδη στα Ιωάννινα, στην Καστοριά, στο Ηράκλειο της Κρήτης, θα ακολουθήσουν οι αγώνες στην Αχαϊκή πρωτεύουσα και η διοργάνωση, που αφορά τις περιφερειακές πόλεις, θα κλείσει για φέτος στην Λάρισα.

Στόχος του ΣΕΓΑΣ είναι στην Πάτρα να κατέβουν στο δρόμο και να λάβουν μέρος στους αγώνες περί τα 2.500 άτομα.

Οι διαδρομές για τους δρομείς θα είναι τρεις: Μία των 10 χιλιομέτρων στην οποία οι διοργανωτές υπολογίζουν ότι θα πάρουν μέρος 700 δρομείς, μία των 5 χιλιομέτρων στην οποία υπολογίζεται ότι θα συμμετέχουν 1.500 άτομα και μία μικρή διαδρομή για 500 περίπου παιδιά.

Η διαδρομή των 10 χιλιομέτρων θα εκκινήσει στις 10 το πρωί από την Πλατεία Γεωργίου, οι δρομείς θα βγουν από το κέντρο της πλατείας διαγώνια αριστερά και θα εισέλθουν στην οδό Κορίνθου. Ακολούθως θα στρίψουν αριστερά στην Αγίας Σοφίας, θα εισέλθουν στην Κωνσταντινουπόλεως, Μαιζώνος, στροφή αριστερά στην Παπαφλέσσα και πάλι στροφή αριστερά στην Κορίνθου θα περάσουν περιμετρικά την πλατεία Γεωργίου και θα επαναλάβουν την παραπάνω διαδρομή ακόμη μία φορά για να τερματίσουν στη συνέχεια στην πλατεία Γεωργίου.

Η διαδρομή των 5 χιλιομέτρων θα είναι η ίδια με αυτή των 10 χλμ, μόνο που οι δρομείς θα την κάνουν μία φορά.

Η διαδρομή των παιδιών θα έχει εκκίνηση από τη διασταύρωση Κορίνθου και Τριών Ναυάρχων και στη συνέχεια οι δρομείς θα ακολουθήσουν την ίδια πορεία με αυτή των 5 χλμ και θα τερματίσουν στην πλατεία Γεωργίου.

Από σήμερα Τρίτη το απόγευμα από τον ιστότοπο www.run-greece.gr οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις συμμετοχής, ενώ από αύριο από τις 10 π.μ. έως τις 2 μ.μ. και από τις 6 μ.μ. έως τις 9 μ.μ. αιτήσεις συμμετοχής θα κατατίθενται και σε γραφείο που θα δημιουργήσει ο ΣΕΓΑΣ στο ισόγειο του Μεγάρου Λόγου και Τέχνης. Η συμμετοχή είναι 5 ευρώ, ενώ τα παιδιά και τα σχολεία που θα θελήσουν να λάβουν μέρος δεν θα πληρώσουν τίποτε.


Δεν υπάρχουν σχόλια: