Χαράλαμπος Γερ. Στανίτσας

"Πρώτα σε αγνοούν, κατόπιν σε κοροϊδεύουν, ύστερα σε πολεμούν, μετά κερδίζεις",Mahatma Gandhi

"Πρώτα σε αγνοούν, κατόπιν σε κοροϊδεύουν, ύστερα σε πολεμούν, μετά κερδίζεις", Mahatma Gandhi

Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

Ο Δήμαρχος της Πάτρας Γ.Δημαράς υποδέχθηκε στον Άραξο τον Σταυρό του Αγίου Ανδρέα



Toν Σταυρό μαρτυρίου του  Αγίου Ανδρέα υποδέχθηκε πριν από λίγο στο αεροδρόμιο του Αράξου ο Δήμαρχος της Πάτρας κ. Γιάννης Δημαράς, η οποίος σε δήλωσή του ανέφερε: "H Πάτρα υποδέχεται σήμερα με λαμπρότητα τον Σταυρό του μαρτυρίου του προστάτη της Αγίου Ανδρέα, που επιστρέφει στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέου μετά από  την  πολυήμερη παραμονή της στην  Ρωσία, την Ουκρανία και την Λευκορωσία, όπου είχε μεταφερθεί για προσκύνημα.
Ο Σταυρός του πολιούχου μας, όπως και η Κάρα του Αγίου, αποτελεί ευλογία για την Πάτρα και τους πολίτες της αλλά και παγκόσμιο σύμβολο της  Ορθοδοξίας, που καθιστά την Πάτρα σημείο αναφοράς του Χριστιανισμού και κέντρο θρησκευτικής λατρείας.
Ο Σταυρός του Αγίου Ανδρέου, με την μεταφορά του στη Ρωσία συνέδεσε πνευματικά ακόμη περισσότερο τους δύο ορθόδοξους λαούς και άνοιξε νέους δρόμους για συνεργασία μεταξύ της Πάτρας και της Ρωσίας.
Νέους δρόμους, τους οποίους οφείλουμε να βαδίσουμε αξιοποιώντας το πλεονέκτημα της  ευλογίας της ύπαρξης στην πόλη μας ενός τόσο σημαντικού προσκυνήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: