Χαράλαμπος Γερ. Στανίτσας

"Πρώτα σε αγνοούν, κατόπιν σε κοροϊδεύουν, ύστερα σε πολεμούν, μετά κερδίζεις",Mahatma Gandhi

"Πρώτα σε αγνοούν, κατόπιν σε κοροϊδεύουν, ύστερα σε πολεμούν, μετά κερδίζεις", Mahatma Gandhi

Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Αναβάθμιση της Δημοτικης Μαρίνας



Ο Δήμος Πατρέων και το Γραφείο Μαρίνας έχουν δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στην εξυπηρέτηση των τουριστών που επισκέπτονται την πόλη μας με σκάφος, αφού θεωρούν πως ο αριθμός των σκαφών μπορεί να αυξηθεί σημαντικά.
Η Μαρίνα ήταν απαξιωμένη, παραμελημένη και στερείτο βασικών υποδομών για την φιλοξενία των επισκεπτών, όπως σημεία ασφαλούς πρόσδεσης, τουαλέτες, wifi, ξενόγλωσσο προσωπικό ακόμα και ιστοσελίδα. Σήμερα η Μαρίνα της Πάτρας είναι πολύ πιο οργανωμένη στο κομμάτι της  φιλοξενίας ενώ παρέχει ακόμα και την δυνατότητα ηλεκτρονικής κράτησης θέσης μέσω της ιστοσελίδας της.
Είναι χαρακτηριστικό πως φέτος έχουν ήδη επανέλθει τουρίστες οι οποίοι είχαν μείνει ικανοποιημένοι από την περσινή φιλοξενία, ενώ οι επισκέπτες εκφράζουν την ιδιαίτερη ικανοποίησή τους από την εξυπηρέτηση και τις υπηρεσίες που λαμβάνουν.
Η πλειοψηφία των τουριστών που επισκέπτονται την μαρίνα είναι Γάλλοι, Άγγλοι και Γερμανοί, ενώ τον Αύγουστο η πλειοψηφία των επισκεπτών αναμένεται να είναι Ιταλοί.
Η αύξηση των αφίξεων τον μήνα Μάιο ξεπέρασε το 40%, ενώ για τον μήνα Ιούνιο η αύξηση αναμένεται να αγγίξει το 75%, αφού ήδη μέχρι ώρας έχουν καταπλεύσει περισσότερα σκάφη όσα είχαν καταπλεύσει ολόκληρο τον περσινό Ιούνιο.
Παράλληλα, ο Δήμος Πατρέων προχωράει άμεσα στην κατασκευή νέων θέσεων ασφαλούς ελλιμενισμού προκειμένου να εξυπηρετήσει τις αυξημένες ανάγκες που παρουσιάζονται ενώ σχεδιάζει την αναβάθμιση των παροχών του για τα μεγάλα σκάφη που επισκέπτονται την πόλη. 
Τέλος αξίζει να σημειωθεί το -για πρώτη φορά- έντονο ενδιαφέρον που υπάρχει για ελλιμενισμό σκαφών ξένης σημαίας αφού τους τελευταίους μήνες, στην μαρίνα έχουν ήδη καταπλεύσει ξένα σκάφη τα οποία απέκτησαν μόνιμη θέση ενώ υπάρχουν και αρκετές κρατήσεις για σκάφη τα οποία θα καταπλεύσουν μέσα στο καλοκαίρι και θα παραμείνουν στην μαρίνα όλο τον χειμώνα, με όσα οικονομικά οφέλη συνεπάγονται για τον δήμο και την πόλη μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: