Χαράλαμπος Γερ. Στανίτσας

"Πρώτα σε αγνοούν, κατόπιν σε κοροϊδεύουν, ύστερα σε πολεμούν, μετά κερδίζεις",Mahatma Gandhi

"Πρώτα σε αγνοούν, κατόπιν σε κοροϊδεύουν, ύστερα σε πολεμούν, μετά κερδίζεις", Mahatma Gandhi

Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

Υπεγράφη η σύμβαση για το εργο της Διάνοιξης της Κανακάρη



Υπογράφτηκε την Δευτέρα 17 Ιουνίου, μεταξύ Δήμου Πατρέων και της Κοινοπραξίας: Εργοδυναμική Πατρών ΑΤΕ – Αναστηλωτική ΑΤΕ – ΑΤΕΣΕ Α.Ε., η σύμβαση για την κατασκευή του έργου Διάνοιξη της Κανακάρη.

Σύμφωνα με τη σύμβαση οι εργασίες θα ξεκινήσουν εντός του Ιουλίου από τη συμβολή των οδών Πουκεβίλ και Κανακάρη και το έργο θα έχει ολοκληρωθεί σε 22 μήνες. Δηλαδή το έργο θα παραδοθεί σε χρήση στα τέλη του 2014. Ο προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 10.124.547,65 ευρώ και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ σε ποσοστό 95% και από εθνική συμμετοχή 5%.

Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα έργα για την επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος της Πάτρας και ένας από τους μεγάλους στόχους της πόλης εδώ και 30 χρόνια, που όμως καρκινοβατούσε επί μια δεκαετία.

Η σημερινή Δημοτική Αρχή ανέλαβε πρωτοβουλίες και πέτυχε την άρση των προβλημάτων που εμπόδιζαν την πρόοδο  του έργου, εκπονώντας μέσα σε ένα εξάμηνο την οριστική μελέτη με βάση τις εισηγήσεις της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου.

Με τη διάνοιξη, η Κανακάρη θα γίνει ο βασικός οδικός άξονας εξόδου από το κέντρο της πόλης, ενώ η οδός Κορίνθου θα αντιδρομηθεί και θα αποτελεί το βασικό οδικό άξονα εισόδου στην πόλη, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα εφαρμογής των κυκλοφοριακών μελετών, εκτεταμένων πεζοδρομήσεων κλπ, που θα αλλάξουν ριζικά την εικόνα του κέντρου της πόλης.

  



Δεν υπάρχουν σχόλια: