Χαράλαμπος Γερ. Στανίτσας

"Πρώτα σε αγνοούν, κατόπιν σε κοροϊδεύουν, ύστερα σε πολεμούν, μετά κερδίζεις",Mahatma Gandhi

"Πρώτα σε αγνοούν, κατόπιν σε κοροϊδεύουν, ύστερα σε πολεμούν, μετά κερδίζεις", Mahatma Gandhi

Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

Υπογράφεται στις αρχές Σεπτέμβρη το Μνημόνιο για την Ενοποίηση των Αρχαιολογικών Χώρων της Πάτρας



 
Mε τον  νέο Πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου  κ. Παναγιώτη Βασιλείου συναντήθηκε σήμερα το πρωί στην Αθήνα ο Δήμαρχος της Πάτρας κ. Γιάννης Δημαράς με αντικείμενο συζήτησης την  ενοποίηση   των αρχαιολογικών χώρων της Πάτρας   και την χρηματοδότηση τoυ διαγωνισμού και των μελετών  μέσω του Πράσινου Ταμείου.  Ο νέος Πρόεδρος του Πράσινου Ταμείου διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο της Πάτρας ότι ισχύουν απολύτως όσα είχαν συμφωνηθεί πριν από λίγους μήνες με τους τότε Υπουργούς   Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής  κ. Ευάγγελο Λιβιεράτο και Πολιτισμού κ. Κώστα Τζαβάρα ενώ εξέφρασε το έντονο ενδιαφέρον του για το έργο και τη σημασία του για την πόλη και δεσμεύτηκε ότι σε επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο του Πράσινου Ταμείου θα εγκριθεί το θέμα της ενοποίησης των Αρχαιολογικών Χώρων της Πάτρας.
Ο κ. Βασιλείου συμφώνησε ότι πρόκειται για ένα έργο που θα δώσει αναπτυξιακή πνοή στην πόλη και θα αποτελέσει άξονα για την τουριστική της ενίσχυση.
Στην συνέχεια ο κ. Δημαράς συναντήθηκε με την Πρόεδρο και Διευθύνουσα Σύμβουλο της εταιρείας «Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων  Α.Ε.» κ. Δώρα Γαλάνη και συμφώνησαν να υπογραφεί το μνημόνιο μεταξύ του Δήμου της Πάτρας και της «Ενοποίησης Αρχαιολογικών Χώρων» στις αρχές του Σεπτεμβρίου. 
Η εταιρεία θα αναλάβει τους αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς και θα τους χρηματοδοτήσει μέσα από το Πράσινο ταμείο.
Με βάση την πρόταση του  Δήμου Πατρέων ο αναδειχθείς αρχαιολογικός χώρος της Βούντενης θα  συνδεθεί  με την Ρωμαϊκή Γέφυρα και το χώρο του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου.
Παράλληλα θα ενοποιηθούν και αναδειχθούν επιπλέον οι υφιστάμενοι αρχαιολογικοί χώροι (Αρχαίο Ωδείο, Ιππόδρομος, Φρούριο, Βυζαντινά Μνημεία) και συγχρόνως θα προβληθεί η φυσιογνωμία της πόλης, μέσω στοιχείων της πρόσφατης αρχιτεκτονικής κληρονομιάς (διατηρητέα ιδιωτικά και δημόσια νεοκλασικά κτίρια, ιεροί ναοί μοναδικής αρχιτεκτονικής, κλίμακες που συνδέουν τα δύο επίπεδα της πόλης, κλπ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: