Χαράλαμπος Γερ. Στανίτσας

"Πρώτα σε αγνοούν, κατόπιν σε κοροϊδεύουν, ύστερα σε πολεμούν, μετά κερδίζεις",Mahatma Gandhi

"Πρώτα σε αγνοούν, κατόπιν σε κοροϊδεύουν, ύστερα σε πολεμούν, μετά κερδίζεις", Mahatma Gandhi

Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

Επιτέλους! Ο Δήμαρχος Πατρέων Γ.Δημαράς ξεκίνησε το έργο που υπόσχονταν όλοι οι Δήμαρχοι! Ξεκίνησαν οι εργασίες διάνοιξης της Κανακάρη!





Ξεκίνησε σήμερα το πρωί ένα από τα σημαντικότερα αναπτυξιακά έργα για την πόλη της Πάτρας, και για την ποιότητα ζωής των κατοίκων της, ένα έργο το οποίο θα αλλάξει όλο το ιστορικό κέντρο της πόλης και θα διαμορφώσει την μελλοντική εικόνα της.
Σήμερα το πρωί παρουσία του Δημάρχου Πατρέων κ. Γιάννη Δημαρά,  του αρμοδίου αντιδημάρχου Έργων Βασίλη Λοτσάρη, όλων των αντιδημάρχων του Δήμου και υπηρεσιακών παραγόντων,  έγινε η εγκατάσταση του εργολάβου και η έναρξη των εργασιών του έργου της διάνοιξης της οδού Κανακάρη.

Η διάνοιξη της Κανακάρη, η οποία ήταν ένας από τους μεγαλύτερους  στόχους της πόλης εδώ και 30 χρόνια, γίνεται πράξη.
Με τη διάνοιξή της,  η Κανακάρη θα γίνει οδός εξόδου από την πόλη και θα δώσει σημαντικότατη λύση για την αποφόρτιση του κυκλοφοριακού προβλήματος στο κέντρο της Πάτρας  ενώ η Κορίνθου θα αντιδρομηθεί και θα αποτελέσει το βασικό οδικό άξονα εισόδου στην πόλη, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα εφαρμογής των κυκλοφοριακών μελετών, εκτεταμένων πεζοδρομήσεων σε όλο το ιστορικό κέντρο (Μαιζώνος κλπ)  που θα αλλάξουν ριζικά την εικόνα του κέντρου.

Η σύμβαση μεταξύ Δήμου Πατρέων και της Κοινοπραξίας: Εργοδυναμική Πατρών ΑΤΕ – Αναστηλωτική ΑΤΕ – ΑΤΕΣΕ Α.Ε., για την κατασκευή του έργου διάνοιξης της Κανακάρη, υπεγράφη στις 17 Ιουνίου.
Σύμφωνα με τη σύμβαση, το έργο θα έχει ολοκληρωθεί σε 22 μήνες, δηλαδή θα παραδοθεί σε χρήση στα τέλη του 2014. Ο προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 10.124.547,65 ευρώ και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ σε ποσοστό 95% και από εθνική συμμετοχή 5%.

Το έργο ξεκινά στο τμήμα του από Πουκεβίλ έως Γκότση. Στο τμήμα αυτό υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ανεύρεσης αρχαιοτήτων της Ρωμαϊκής περιόδου Για το λόγο αυτό έχει προβλεφθεί συμπληρωματική εργολαβία 400.000 ευρώ με σχετικό μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου και της Στ΄ Εφορίας Αρχαιοτήτων το οποίο υπεγράφη χθες. Στην περίπτωση που θα προκύψει ανάγκη αρχαιολογικών υπηρεσιών το μέτωπο των εργασιών του έργου θα μεταφερθεί αμέσως στο τμήμα από  την οδό Νόρμαν έως την Αγία Σοφίας που είναι και το μεγαλύτερο τμήμα του έργου, ώστε να ολοκληρωθούν ανεμπόδιστα οι εργασίες της αρχαιολογικής υπηρεσίας και να μην υπάρξει καμία καθυστέρηση.
Οι εργασίες θα συνεχιστούν αμέσως  μετά την ολοκλήρωση των ανασκαφικών εργασιών στο αρχικό τμήμα.
Με τον τρόπο αυτό δεν θα αντιμετωπιστεί κίνδυνος καθυστερήσεων στην ολοκλήρωση του έργου και θα ολοκληρωθεί εντός των  χρονοδιαγραμμάτων. 


Δημαράς: Υλοποιούμε ένα έργο που βάλτωνε επί 30 χρόνια

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος της Πάτρας Γιάννης Δημαράς τόνισε: «Πρόκειται για ένα έργο το οποίο είχε οραματιστεί ο Δήμαρχος Βέτσος,  που το είχαν εξαγγείλει όλοι οι προηγούμενοι Δήμαρχοι της Πάτρας, αλλά αυτή η δημοτική αρχή με την επιμονή της στην τεχνική λύση - η οποία τελικώς επελέγη- ενέταξε το έργο στο ΕΣΠΑ και σήμερα το ξεκινάει. Πήρε το έργο από τον βάλτο και την  αναβλητικότητα, και το κάνει πράξη, δείχνοντας εμπιστοσύνη στην τεχνική υπηρεσία του Δήμου και όχι σε εξωτερικά μελετητικά γραφεία τα οποία προέκριναν χρονοβόρες και υπερβολικά δαπανηρές λύσεις προκειμένου να αποκομίσουν οφέλη.
Γλιτώσαμε από μια λαμογιά και κερδίσαμε ένα έργο πνοής για τους Πατρινούς.
Με τη διάνοιξη της Κανακάρη και τις πεζοδρομήσεις στο ιστορικό κέντρο, θα δοθεί όχι μόνο ανάσα στους πολίτες αλλά και στους εμπόρους και τους επιχειρηματίες του κέντρου και βεβαίως  η Πάτρα θα γίνει μια πόλη με ελκυστικό πρόσωπο.
Ευχαριστώ τον αντιδήμαρχο Βασίλη Λοτσάρη, τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Πατρέων και τους μηχανικούς του Δήμου που κατάφεραν να τρέξουν αυτό το τόσο σημαντικό έργο.



Δεν υπάρχουν σχόλια: