Χαράλαμπος Γερ. Στανίτσας

"Πρώτα σε αγνοούν, κατόπιν σε κοροϊδεύουν, ύστερα σε πολεμούν, μετά κερδίζεις",Mahatma Gandhi

"Πρώτα σε αγνοούν, κατόπιν σε κοροϊδεύουν, ύστερα σε πολεμούν, μετά κερδίζεις", Mahatma Gandhi

Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

Ολοκλήρωση α' φασης εκστρατείας για την ανακύλωση στον Δήμο Πατρεών



Με αφορμή την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της εκστρατείας ενημέρωσης που έχει ξεκινήσει ο Δήμος Πατρέων και συγκεκριμένα η Αντιδημαρχία Καθαριότητας για την Ανακύκλωση, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Αχιλλέας Γεωργακόπουλος, παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου, όπου μεταξύ άλλων τόνισε τα ακόλουθα:

«Θέλω να ευχαριστήσω τους πολίτες για την θετική ανταπόκρισή τους για ενημέρωση και συμμετοχή στο πρόγραμμα.
Μάλιστα οφείλω να σημειώσω ότι πριν την εκστρατεία της ενημέρωσης η συγκέντρωση ανακυκλώσιμων απορριμμάτων ήταν από 125 έως 130 τόνους την εβδομάδα.
Σήμερα υπάρχει μια αύξηση 20% ανακυκλώσιμου υλικού και αυτό φθάνει πια στους 157 τόνους την εβδομάδα.
Ευχαριστώ το Χορευτικό Τμήμα του Δήμου, καθώς και τους εθελοντές και το τμήμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, που βοήθησαν σε αυτή την πρώτη φάση της εκστρατείας.
Τα παιδιά του Χορευτικού του Δήμου χτύπησαν 60.000 κουδούνια και μπήκαν σε 60.000 σπίτια ενημερώνοντας τα νοικοκυριά για την Ανακύκλωση.
Ευχαριστώ επίσης το συντονιστή αυτής της προσπάθειας, τον Ανδρέα Τριανταφυλλόπουλο, τον υπεύθυνο του Χορευτικού Τμήματος του Δήμου, τον Χρήστο Γιαννόπουλο, καθώς και όλους τους συνεργάτες μου.
Οι δημότες μας θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το γνωστό τηλέφωνο 15190 διαθέτει πλέον και ξεχωριστή γραμμή για την Καθαριότητα και την Ανακύκλωση και μπορούν να τηλεφωνούν εκεί για να μιλήσουν, για όποιο θέμα τους απασχολεί σχετικά με την Καθαριότητα, με εξειδικευμένο προσωπικό».

Ο κ. Γεωργακόπουλος ενημέρωσε ότι η Β’ φάση της εκστρατείας θα ξεκινήσει τέλη Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο.
-     Παράλληλα, το Φθινόπωρο θα ξεκινήσει ενημερωτικό πρόγραμμα στα σχολεία σε συνεργασία με την περιβαλλοντική εκπαίδευση.
-     Σχεδιάζεται επίσης παρέμβαση στο εμπορικό κέντρο, σε συνεργασία με τον εμπορικό σύλλογο και τα καταστήματα εστίασης και αναψυχής, για την πλήρη αξιοποίηση χαρτοκιβωτίων  και γυαλιού.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο συντονιστής της εκστρατείας για την ανακύκλωση και αφού τόνισε ότι η διαχείριση των απορριμμάτων είναι ένα ζήτημα που αντιμετωπίζουν οι σύγχρονες κοινωνίες, στη συνέχεια αναφέρθηκε στους επόμενους στόχους που έχει θέσει η Αντιδημαρχία Καθαριότητας σχετικά με την Ανακύκλωση και τη διαχείριση των απορριμμάτων.
Ο κ. Τριανταφυλλόπουλος περιέγραψε τους εξής στόχους:
-     Επεξεργασία βιοαποβλήτων. Θα γίνει πρόταση στο ΕΠΠΕΡΑΑ για τοποθέτηση οικιακών κομποστοποιητών, καδοθρυματιστών για τα πράσινα κλαδιά κλπ.
-     Μείωση παραγωγής απορριμμάτων. Σήμερα παράγουμε 500 κιλά απορρίμματα/άτομο το χρόνο. Στόχος η παραγωγή να μειωθεί κάτω από τα 400 κιλά/άτομο το χρόνο.
-     Δημιουργία κέντρου επαναχρησιμοποίησης
-     Διαλογή στην πηγή

Τέλος ο υπεύθυνος του Χορευτικού Τμήματος Χρήστος Γιαννόπουλος μιλώντας ευχαρίστησε το Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο που έδωσαν την ευκαιρία στα παιδιά του Χορευτικού να ασχοληθούν με την εκστρατεία της ανακύκλωσης και να προσφέρουν σε αυτή την περιβαλλοντική δράση και δήλωσε, εκ μέρους όλων των μελών του Χορευτικού «παρών» για την επόμενη φάση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: