Χαράλαμπος Γερ. Στανίτσας

"Πρώτα σε αγνοούν, κατόπιν σε κοροϊδεύουν, ύστερα σε πολεμούν, μετά κερδίζεις",Mahatma Gandhi

"Πρώτα σε αγνοούν, κατόπιν σε κοροϊδεύουν, ύστερα σε πολεμούν, μετά κερδίζεις", Mahatma Gandhi

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΤΑΙΡΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «IN COMPASS» ΣΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ





Μια ξεχωριστή παρουσίαση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 5 Ιουνίου στο Εργαστήρι Καρναβαλικών και Καλλιτεχνικών Κατασκευών του Δήμου Πατρέων στο Πετρωτό σε 19 επισκέπτες από διάφορες χώρες του εξωτερικού στο πλαίσιο του προγράμματος «In Compass».
Επρόκειτο για την εκπαιδευτική επίσκεψη των εταίρων του προγράμματος στο Καρναβαλικό Εργαστήρι του Δήμου Πατρέων, στο πλαίσιο του προγράμματος In Compass «Βελτίωση Περιφερειακών Πολιτικών για την οικονομική βιωσιμότητα δημιουργικών επιχειρηματικών “θερμοκοιτίδων” (Interreg IVC), προκειμένου να επιδειχτούν επιχειρηματικές “θερμοκοιτίδες” που σχετίζονται με καινοτομία.
Εκ μέρους της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας» έγινε παρουσίαση του Πατρινού Καρναβαλιού, του Καρναβαλικού Οργανισμού, του Καρναβαλικού Εργαστηρίου με τους ομιλητές να εστιάζουν στον αναπτυξιακό χαρακτήρα του Πατρινού Καρναβαλιού που αντανακλά στην τοπική κοινωνία με επιμέρους κατευθύνσεις στο  οικονομικό επίπεδο, στις καρναβαλικές δράσεις, στον τρόπο συμμετοχής των κοινωνικών ομάδων κλπ.
Ομιλητές στην παρουσίαση ήταν ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας» Χάρης Καρκούλιας, ο οποίος παρουσίασε το Business Plan του Καρναβαλικού Εργαστηρίου υπογραμμίζοντας τις προοπτικές του Πατρινού Καρναβαλιού, η Μαρία Κουρμπανά με θέμα «Παρουσίαση του καρναβαλικού Εργαστηρίου, λειτουργία και οργάνωσή του» και η Μαρία Αλανιάδη με θέμα «Παρουσίαση εκδηλώσεων-δράσεων του Καρναβαλικού Εργαστηρίου» με έμφαση στην παρουσίαση του Καρναβαλικού Κέντρου στην Αγορά Αργύρη. Οι εισηγήσεις έγιναν μέσω power point στην αγγλική γλώσσα.
Στις παρουσιάσεις των ομιλητών υπογραμμίστηκαν ο τρόπος που το μεγάλο γεγονός του Πατρινού Καρναβαλιού συντελεί στην ανάπτυξη της πόλης ως κοινωνικό μέγεθος, ο τρόπος που μπορεί να συνδεθεί εμπορικά με τις δικές τους οικονομικές δραστηριότητες, η σχέση του Καρναβαλικού Εργαστηρίου με την πόλη, η κοινωνική διάστασή του και τέλος η διασύνδεση του Καρναβαλικού Εργαστηρίου με άλλα δίκτυα κοινωνικά και εμπορικά από το εξωτερικό.
Ακολούθησε εκτενής και τεκμηριωμένη ξενάγηση των επισκεπτών στο Καρναβαλικό Εργαστήρι, οι οποίοι εντυπωσιάστηκαν από τα καρναβαλικά άρματα, το μέγεθος και την ποιότητα της δουλειάς που γίνεται στο εργαστήρι, την κατασκευή των χριστουγεννιάτικων στοιχείων που γίνονται αυτή τη στιγμή και έκαναν πολλές ερωτήσεις για το Καρναβαλικό Εργαστήρι, το Πατρινό Καρναβάλι γενικότερα και τη σχέση του με την πόλη.
Το πρόγραμμα In Compass υλοποιείται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας- Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Τμήμα Σχεδιασμού Περιφερειακής Πολιτικής και το Πανεπιστήμιο Πατρών σε συνεργασία με περιφέρειες, δήμους και πανεπιστήμια των χωρών της ΕΕ (Ιταλία, Πορτογαλία, Ισπανία, Σουηδία, Ολλανδία κλπ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: