Χαράλαμπος Γερ. Στανίτσας

"Πρώτα σε αγνοούν, κατόπιν σε κοροϊδεύουν, ύστερα σε πολεμούν, μετά κερδίζεις",Mahatma Gandhi

"Πρώτα σε αγνοούν, κατόπιν σε κοροϊδεύουν, ύστερα σε πολεμούν, μετά κερδίζεις", Mahatma Gandhi

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Ο Δήμαρχος την Κυριακή του Θωμά στην ΑΧΑΙΑ ΚΛΑΟΥΣ





Ο Δήμαρχος Πατρέων, Γιάννης Δημαράς, συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους Γιώργο Σιγαλό, Αχιλλέα Γεωργακόπουλο, Χαράλαμπο Στανίτσα και Χάρη Καρκούλια, ήταν παρών, την Κυριακή, μαζί με πολυάριθμους προσκυνητές στο κάστρο της ΑΧΑΪΑ CLAUSS στο προσκύνημα της ιστορικής εικόνας του Αγίου Θωμά.
Η γνωστή οινοποιία της Πάτρας, άνοιξε και φέτος τις πύλες της στους προσκυνητές και συνεορταστές της πανήγυρις την Κυριακής του Θωμά, αφού, ως γνωστόν, γιορτάζει το πέτρινο εκκλησάκι του Αγίου Θωμά, που έχτισε ο ίδιος ο Gustav Clauss στα 1879, με αφορμή τη διάσωση της συζύγου του Θωμαΐδος από βαριά νόσο.
Χάρη στη μέριμνα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου, από το Σάββατο 30 Απριλίου, στις 6.30΄ το απόγευμα, σήμανε η καμπάνα του Μεγάλου Εσπερινού, ενώ την Κυριακή το πρωί τελέσθηκε θεία Λειτουργία, μετά το τέλος της οποίας σχηματίσθηκε λιτανευτική πομπή που έκανε περιφορά στα λιθόστρωτα δρομάκια του Οινόκαστρου.
Στο Δήμαρχο κ. Δημαρά, ο Πρόεδρος της Αχάια Κλάους κ. Καραπάνος προσέφερε συλλογή οίνων της εταιρείας.
Τόσο  στις ιερές Ακολουθίες, όσο και  καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, συνέρρευσαν επισκέπτες από την γύρω περιοχή και την πόλη της Πάτρας, καθώς και τουρίστες από διάφορα μακρινά μέρη, συμβάλλοντας έτσι στην δημιουργία γιορτινού κλίματος και συνεχίζοντας μια παράδοση που αριθμεί 132 χρόνια. Από την πλευρά της, η διοίκηση της εταιρίας, προσέφερε σε όλους Μαυροδάφνη.





Δεν υπάρχουν σχόλια: