Χαράλαμπος Γερ. Στανίτσας

"Πρώτα σε αγνοούν, κατόπιν σε κοροϊδεύουν, ύστερα σε πολεμούν, μετά κερδίζεις",Mahatma Gandhi

"Πρώτα σε αγνοούν, κατόπιν σε κοροϊδεύουν, ύστερα σε πολεμούν, μετά κερδίζεις", Mahatma Gandhi

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

ΤΟ ΠΑΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ



 Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η επίσκεψη της αποστολής της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας», αποτελούμενη από τον πρόεδρο Χάρη Καρκούλια, την Μαρία Κουρμπανά και τον Πέτρο Βρυώνη, στη Βόρεια Ελλάδα με στόχο τη δυναμική παρουσία και είσοδο του Πατρινού Καρναβαλιού στην αγορά εργασίας και την ανάπτυξη συνεργασίας με τους Δήμους της περιοχής. Η επίσκεψη και η σύσφιξη των σχέσεων με τους Δήμους και φορείς της Βόρειας Ελλάδας εντάσσεται στο κλίμα εξωστρέφειας για το Πατρινό Καρναβάλι που έχει αναπτύξει η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων  για την ενδυνάμωση της προβολής του και την πρωτοβουλία «εξαγωγής» της τέχνης των κατασκευών, που μπορεί να της αποφέρουν σημαντικά έσοδα.
Τα αποτελέσματα από την επίσκεψη της αποστολής στη Θεσσαλονίκη αλλά και την Ξάνθη ήταν πολύ ενθαρρυντικά και γέμισαν με ικανοποίηση τον πρόεδρο Χάρη Καρκούλια και τους συνεργάτες του.
Η πατρινή αποστολή συναντήθηκε την περασμένη Παρασκευή με την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης Έλλη Χρυσίδου όπου έγινε μια πλήρης, διεξοδική και εποικοδομητική συζήτηση για το πλαίσιο συνεργασίας της Κοινωφελούς «Καρναβάλι Πάτρας» και του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Εκ μέρους της πατρινής αποστολής κατατέθηκε ένας πλήρης φάκελος με προτάσεις και σχέδια για πιθανές κατασκευές που αφορούν σε στοιχεία αστικού εξοπλισμού που παράγει το Εργαστήρι Καρναβαλικών και Καλλιτεχνικών Κατασκευών του Δήμου Πατρέων.
-Διερευνήθηκε σε μεγάλη έκταση η δημιουργία εκμέρους του Εργαστηρίου κατασκευών αστικού εξοπλισμού για την υποστήριξη παιδικών χαρών στο πλαίσιο της αναβάθμισης υποβαθμισμένων περιοχών της Θεσσαλονίκης αλλά και η διάθεση δημιουργίας λοιπών μεγαλοκατασκευών και μικροκατασκευών.
-Εξετάστηκε και προγραμματίζεται η μεταφορά της έκθεσης για το Πατρινό Καρναβάλι του Καρναβαλικού Κέντρου-Αγοράς Αργύρη σε χώρο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης τον ερχόμενο Νοέμβριο
-Η μεταφορά και λειτουργία εργαστηρίων καρναβαλικών μικροκατασκευών για παιδιά στη Θεσσαλονίκη
-Η δημιουργία χριστουγεννιάτικων κατασκευών
Η κα Έλλη Χρυσίδου είχε θερμή ανταπόκριση στο κάλεσμα της πατρινής αποστολής, δήλωσε τη διαθεσιμότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης και κατέθεσε συγκεκριμένες και πλήρεις προτάσεις για τη συνεργασία.
Σε πολύ καλό κλίμα έγινε η συνάντηση της πατρινής αποστολής με τον Γενικό Διευθυντή της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης-Helexpo Κυριάκο Ποζρικίδη, όπου συζητήθηκαν:
-η συμμετοχή του Πατρινού Καρναβαλιού με τη δημιουργία ειδικού χώρου εγκατάστασης θεματικού πάρκου αλλά και περιπτέρων παρουσίασης και πώλησης στη Δ.Ε.Θ., που θα πραγματοποιηθεί από 7 έως 15 Σεπτεμβρίου.
Η παρουσία του Πατρινού Καρναβαλιού στη ΔΕΘ θα συμβάλει στην ενημέρωση για αυτό των επισκεπτών από Βαλκανικές χώρες που αντιστοιχούν στο 30% του συνόλου.
-η δημιουργία ειδικών μεγαλοκατασκευών μέσω των κατασκευαστικών θυγατρικών εταιριών της ΔΕΘ.
-η δυναμική καρναβαλική παρουσία της Πάτρας με την παρουσία αρμάτων και καρναβαλικών δράσεων από ομάδες καρναβαλιστών στους δρόμους της Θεσσαλονίκης και στο χώρο της έκθεσης
Ξεχωριστή ήταν και η συνάντηση του Χάρη Καρκούλια και των συνεργατών του με την Ελπίδα Δεστούνη, ιδιοκτήτρια του μεγαλύτερου θεματικού πάρκου της Θεσσαλονίκης, του Magic Park. Η κα Δεστούνη εκδήλωσε το ζωηρό ενδιαφέρον της για αγορά στοιχείων από το Καρναβαλικό Εργαστήρι στο πλαίσιο μιας σημαντικής επένδυσης που πρόκειται να κάνει.
Οι επαφές στη Θεσσαλονίκη ολοκληρώθηκαν με την συνάντηση της πατρινής αποστολής με τον πρόεδρο του Δ.Σ. του ΚΘΒΕ Μάκη Τρικούκη, όπου διερευνήθηκε η συνεργασία των δυο φορέων μέσα από τη δυνατότητα εκμέρους του Καρναβαλικού Εργαστηρίου κατασκευών σκηνικών και εξοπλισμού για θεατρικές παραστάσεις.
Παράλληλα εξαιρετικά γόνιμες ήταν οι συναντήσεις της αποστολής και στην Ξάνθη, πόλη που πραγματοποιείται ένα από τα σημαντικότερα Καρναβάλια της Ελλάδας.
Η πρώτη συνάντηση έγινε με τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης και υπεύθυνο για το Ξανθιώτικο Καρναβάλι Μανώλη Φανουράκη και την υπεύθυνη οργάνωσης.
Έγινε ανταλλαγή χρήσιμων και γόνιμων απόψεων και κατατέθηκε εκμέρους του Προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Καρναβάλι Πάτρας» Χάρη Καρκούλια η πρόταση για δημιουργία Δικτύου Ελληνικών Καρναβαλικών Πόλεων όπου η Πάτρα ως πρωτεύουσα του Καρναβαλιού θα έχει μητροπολιτικό ρόλο. Η πρόταση έγινε αποδεκτή με θέρμη και μεγάλο ενδιαφέρον από τον κ. Μανώλη Φανουράκη και εκφράστηκε η άποψη ότι μέσω αυτού του δικτύου, σε καιρό οικονομικής κρίσης  μπορεί να γίνει πιο συγκροτημένη κεντρική διεκδίκηση υποστήριξης και αναζήτησης οικονομικών πόρων.
Επίσης τόσο στη συνάντηση με τον κ. Μανώλη Φανουράκη όσο και στη συνάντηση με την υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων  του Επιμελητηρίου Ξάνθης Λένα Κίτσου που ακολούθησε, τέθηκαν οι βάσεις για τη συνεργασία των φορέων στον τομέα που αφορά στην εμπορική διάθεση κατασκευών αστικού εξοπλισμού και καρναβαλικών κατασκευών αλλά και στην προώθηση των προϊόντων που παράγονται από το Καρναβαλικό Εργαστήρι του Δήμου Πατρέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: