Χαράλαμπος Γερ. Στανίτσας

"Πρώτα σε αγνοούν, κατόπιν σε κοροϊδεύουν, ύστερα σε πολεμούν, μετά κερδίζεις",Mahatma Gandhi

"Πρώτα σε αγνοούν, κατόπιν σε κοροϊδεύουν, ύστερα σε πολεμούν, μετά κερδίζεις", Mahatma Gandhi

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

350 μαθητές δίνουν το δικό τους μήνυμα ως πολίτες του @ύριο





Ανοιχτή εκδήλωση με τις δράσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Παίδων στην οποία συμμετείχαν 355 μαθητές της Στ΄ τάξης από 16 Δημοτικά Σχολεία της Πάτρας με τους εκπαιδευτικούς τους, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην πλατεία Γεωργίου, από το πρωί ως το μεσημέρι.
Οι μαθητές μοιράστηκαν την εμπειρία τους από τη συμμετοχή στο θεσμό, ενημέρωσαν τους πολίτες της Πάτρας για τις πρωτοβουλίες που ανέλαβαν και έστειλαν αισιόδοξα μηνύματα για συνεργασία, οργανωμένη προσπάθεια, υπευθυνότητα και αλληλεγγύη. 
Επίσης κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης λειτούργησε έκθεση με δημιουργίες των μαθητών, διανεμήθηκε έντυπο υλικό και πραγματοποιήθηκαν ομαδικές δραστηριότητες, από  στελέχη  του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων Αχαΐας και μέλη του πληρώματος 94.

Τους μαθητές στην πλατεία Γεωργίου, υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς, ευχαριστώντας τους για τη συμμετοχή τους, διότι με την καθαρή ματιά τους, δείχνουν ποια είναι η πόλη που θέλουμε να έχουμε.
Ο Δήμαρχος, τους είπε συγκεκριμένα τα εξής:
«Αγαπητοί μαθητές της Πάτρας, σας ευχαριστούμε όλους για τη συμμετοχή σας στο Δημοτικό Συμβούλιο Παίδων, για τη δροσιά και τη ζωντάνια σας, για την χαρά που μας προσφέρετε αλλά και για τη γνώση που παίρνουμε από εσάς και από τις εμπειρίες σας.
Εσείς οι μικροί μαθητές, με την καθαρή ματιά σας, μας δείχνετε ποια είναι η πόλη που θέλουμε να έχουμε, ποια είναι η Πάτρα που αγαπάμε και για την οποία πρέπει όλοι μαζί  να προσπαθήσουμε…
Γιατί όλοι μαζί μόνο μπορούμε να κάνουμε την πόλη μας καλύτερη…
Γι’ αυτό το λόγο,  οι παρατηρήσεις και τα συμπεράσματα από το Δημοτικό σας Συμβούλιο είναι οδηγός στο έργο μας και η ακόμη μεγαλύτερη ενίσχυση αυτού του θεσμού, αποτελεί έναν από τους βασικούς μας στόχους.
Εύχομαι η συμμετοχή σας στο Συμβούλιο να ήταν μια ευχάριστη εμπειρία και να σας έδωσε την ευκαιρία να κάνετε φίλους, να δημιουργήσετε, να μάθετε πράγματα για την πόλη μας και να ακονίσετε το μυαλό σας..
Πάνω απ΄ όλα όμως εύχομαι να μάθατε μέσα από αυτή την εμπειρία τη σημασία της συμμετοχής στα κοινά, της σύνθεσης των απόψεων  και το πόσο σημαντικό είναι να λαμβάνουμε από κοινού αποφάσεις, όπως ορίζει η δημοκρατία μας.
Εσείς είστε οι πολίτες που θα πάρουν στα χέρια τους το μέλλον Πάτρας…
Εσείς είστε το αύριο…
Για αυτό και θα σας ακούσουμε με προσοχή και θα λάβουμε πολύ σοβαρά υπόψιν μας την άποψή σας και τις προτάσεις σας».

Οι δράσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Παίδων θα ολοκληρωθούν με την τελική συνεδρίαση την Πέμπτη 23 Μαΐου στις 19:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτρας (πρώην εργοστάσιο Λαδόπουλου). Κατά τη διάρκεια της τελικής συνεδρίασης οι εκλεγμένοι μαθητές δημοτικοί σύμβουλοι θα κάνουν απολογισμό των δράσεων τους, θα μοιραστούν την εμπειρία τους από τις συνεργασίες που ανέπτυξαν ως σχολική κοινότητα με την δημοτική αρχή και τις υπηρεσίες του Δήμου και θα καταθέσουν τις προτάσεις τους για θέματα που απασχολούν τα σχολεία τους καθώς και για τη λειτουργία του θεσμού.

Στον θεσμό συμμετείχαν 355 μαθητές Στ’ τάξης από τα ακόλουθα 16  Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Πατρέων : 1ο, 2ο (Στρούμπειο), 12ο, 25ο, 33ο, 36ο, 49ο, 50ο, 51ο, 65ο, 1ο Οβρυάς, 2ο Παραλίας, Κρήνης, Ρίου, Άνω Κστριτσίου, 2/θέσιο Πειραματικό Παν/μίου Πατρών.
Την ευθύνη για τη διοργάνωση και τη λειτουργία του θεσμού έχει η Αντιδημαρχία Παιδείας του Δήμου Πατρέων ενώ το συντονισμό και την επιστημονική ευθύνη έχει το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της ψυχοκοινωνικής Υγείας  Π.Ε. Αχαΐας.



Δεν υπάρχουν σχόλια: