Χαράλαμπος Γερ. Στανίτσας

"Πρώτα σε αγνοούν, κατόπιν σε κοροϊδεύουν, ύστερα σε πολεμούν, μετά κερδίζεις",Mahatma Gandhi

"Πρώτα σε αγνοούν, κατόπιν σε κοροϊδεύουν, ύστερα σε πολεμούν, μετά κερδίζεις", Mahatma Gandhi

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

«Τα παιδιά τρέχουν για τα παιδιά, «τρέχουμε»… κι εμείς μαζί»




Εκδήλωση φυσικής δραστηριότητας, εθελοντισμού και υγείας πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Γυμναστήριο του Πανεπιστημίου Πατρών και διοργανώθηκε από την Αντιδημαρχία Υποστήριξης Δημότη, Εθελοντισμού, Ισότητας Φύλων και Ένταξης Μεταναστών, την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας, το Τμήμα Αγωγής Υγείας Πρωτοβάθμιας της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, το Τμήμα Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας και την 6η Υγειονομική Περιφέρεια Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων και Δυτικής Ελλάδας.
Ήταν μια μέρα αθλητισμού, κίνησης και προσφοράς που συνέδεσε τα θέματα: φυσική δραστηριότητα, κοινωνική αλληλεγγύη, εθελοντισμός και εθελοντική αιμοδοσία.
Σκοπός της εκδήλωσης ήταν τα παιδιά να διασκεδάσουν τρέχοντας ή περπατώντας στο στάδιο με απώτερο στόχο την προσφορά, ενώ σημαντικός στόχος ήταν η ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση και συμμετοχή του οικείου περιβάλλοντός τους  και της ευρύτερης κοινωνίας.
Πρωταγωνιστικό ρόλο στη δράση είχαν 500 μαθητές και μαθήτριες των  Δημοτικών Σχολείων: 1ου Πατρών, 3ου Πατρών, 12ου Πατρών, 26ου Πατρών, 56ου Πατρών, Ακταίου και Κάτω Καστριτσίου, καθώς επίσης και του 38ου Νηπιαγωγείου Πατρών της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, οι οποίοι συμμετείχαν σε δρόμο προσφοράς υπέρ των παιδιών του Ιδρύματος «ΜΕΡΙΜΝΑ» και του «Χαμόγελου του Παιδιού», ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιήθηκε δρόμος αιμοδοσίας υπέρ των παιδιών με μεσογειακή αναιμία.

Όλα τα σχολεία βραβεύτηκαν για τη συμμετοχή τους στο δρόμο προσφοράς, ενώ το 26ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας και το 38ο Νηπιαγωγείο Πάτρας πήραν ειδικό βραβείο για τη συμμετοχή τους στο δρόμο αιμοδοσίας.

Η δράση εντάχθηκε στο πλαίσιο της ανάπτυξης της φυσικής δραστηριότητας, του εθελοντισμού και της υγείας των μαθητών και έχει τίτλο: «Τα παιδιά τρέχουν για τα παιδιά, «τρέχουμε»… κι εμείς μαζί!», παρέστησαν εκπρόσωποι των συνεργαζόμενων φορέων και υλοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη:
Του Ομίλου «ΤΙΤΑΝ», της Ελληνικής Εταιρείας Εμφιαλώσεως COCA COLA για την προσφορά χυμών, εμφιαλωμένου νεύρου και ομπρελών σκίασης για τα παιδιά, του Γυμναστηρίου του Πανεπιστημίου Πατρών, των Βιβλιοπωλείων «η Γωνιά του Βιβλίου», «Πρωτοπορία», «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» Γαλιατσάτος και «Lexis» στο Ρίο και της Ομάδας Έψιλον Εθελοντών Δήμου Πατρών. Οι διοργανωτές, ευχαριστούν επίσης και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό για την παρουσία του στην εκδήλωση.
Την αφίσα της εκδήλωσης, επιμελήθηκε η εκπαιδευτικός Μπαλασοπούλου Ρούσα (ΠΕ32).



Δεν υπάρχουν σχόλια: