Χαράλαμπος Γερ. Στανίτσας

"Πρώτα σε αγνοούν, κατόπιν σε κοροϊδεύουν, ύστερα σε πολεμούν, μετά κερδίζεις",Mahatma Gandhi

"Πρώτα σε αγνοούν, κατόπιν σε κοροϊδεύουν, ύστερα σε πολεμούν, μετά κερδίζεις", Mahatma Gandhi

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Λούνα Παρκ - Ανακύλωση στα Ψηλαλώνια






Τους 400 περίπου μικρούς Πατρινούς μαθητές σχολείων της Πρωτοβάθμιας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, που συμμετείχαν στη δράση Λούνα Παρκ – Ανακύκλωση, η οποία διεξήχθη από τις 9 σήμερα το πρωί έως τη 1 μετά το μεσημέρι, επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Πατρέων, Γιάννης Δημαράς, με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Αχιλλέα Γεωργακόπουλο.

Ο Δήμαρχος συνεχάρη τους μαθητές για τη συμμετοχή τους στις δράσεις του Δήμου, που στοχεύουν στο να καταστεί συνείδηση σε όλους τους δημότες η ανάγκη να λειτουργήσει η ανακύκλωση με το διαχωρισμό των ανακυκλούμενων απορριμμάτων και την τοποθέτησή τους στους μπλε κάδους, καθώς έτσι επιτυγχάνεται η προστασία και η μη επιβάρυνση του περιβάλλοντος, η εξοικονόμηση πόρων, καθώς και η αναβάθμιση της εικόνας της πόλης.

Η δράση Λούνα Παρκ – Ανακύλλωση ήταν μια εκπαιδευτική και παράλληλα ψυχαγωγική δραστηριότητα για παιδιά Δημοτικού Σχολείου. Αυτή λειτούργησε στην πλατεία των Υψηλών Αλωνίων με σκοπό μέσα από το παιχνίδι τα παιδιά να εξοικειωθούν με την ιδέα της Ανακύκλωσης, να εκπαιδευτούν για το ποια υλικά ανακυκλώνονται και να παροτρύνουν τους μεγαλύτερους για ενεργό και συνειδητή συμμετοχή με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής όλων.


ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Στο μεταξύ χθες, Τετάρτη, το απόγευμα, τα μέλη του Χορευτικού Τμήματος του Δήμου Πατρέων, ξεκινώντας από το χώρο του Δημοτικού Συμβουλίου στο Λιμάνι, επισκέφθηκαν τα Ζαρουχλέϊκα και το Ψαροφάϊ μπαίνοντας, μέσα σε λίγες ώρες (από τις 5.30 μ.μ. έως τις 8.30 μ.μ.), σε χιλιάδες σπίτια πληροφορώντας τους κατοίκους για την ανάγκη του να συμμετέχουν στην δράση του Δήμου για την Ανακύκλωση, μοιράζοντας ταυτόχρονα 5.700 τσάντες και λοιπόν υλικό στο πλαίσιο της καμπάνιας που γίνεται στις γειτονιές της πόλης.

Τα μέλη του Χορευτικού Τμήματος έγιναν δεκτά από τους κατοίκους που έδειξαν ενδιαφέρον για την Ανακύκλωση ενώ έκαναν και υποδείξεις για μερική έλλειψη μπλε κάδων σε δρόμους  όπου λόγω της στενότητάς τους δεν είναι δυνατόν να διέλθει το απορριμματοφόρο. Κάθε παρατήρηση και υπόδειξη καταγράφεται από την αρμόδια Υπηρεσία της Καθαριότητας για να βρεθεί και να δοθεί λύση.

Στα Ζαρουχλέϊκα στην Ευβοίας και Ανθείας (έναντι της Εθνικής Τράπεζας) και στο Ψαροφάϊ, στο προαύλιο του Ι. Ν. της Αναλήψεως, τα μέλη του Χορευτικού Τμήματος έδωσαν παραστάσεις χορεύοντας παραδοσιακούς χορούς ψυχαγωγώντας έτσι τους κατοίκους των δύο περιοχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: