Φωτό :

Όθωνος κ' Αμαλίας, Πάτρα 1950

"Πρώτα σε αγνοούν, κατόπιν σε κοροϊδεύουν, ύστερα σε πολεμούν, μετά κερδίζεις",Mahatma Gandhi

"Πρώτα σε αγνοούν, κατόπιν σε κοροϊδεύουν, ύστερα σε πολεμούν, μετά κερδίζεις", Mahatma Gandhi

Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2013

Συνεδρίαση δημοτικών συμβούλων… ετών 12

Σ’ ένα κόσμο που συνεχώς αλλάζει, τι δεξιότητες άραγε χρειάζεται να έχει ο  πολίτης του αύριο;
Τι είναι αυτό που μπορεί να προετοιμάσει τα σημερινά παιδιά να γίνουν υπεύθυνοι πολίτες που να σέβονται και να ενδιαφέρονται τόσο για τον εαυτό τους όσο και για το περιβάλλον στο οποίο ζουν;
Οι απαντήσεις δόθηκαν το βράδυ της Πέμπτης 23 Μαΐου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτρας, το πρωί της Τρίτης 21 Μαΐου  στην Πλατεία Γεωργίου και κυρίως σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς που λειτούργησε ο θεσμός του Δημοτικού Συμβουλίου Παίδων Πάτρας.
Οι μαθητές-Δημοτικοί Σύμβουλοι- εκλεγμένοι εκπρόσωποι των συμμαθητών τους- ακολουθώντας το πρωτόκολλο συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου των ενηλίκων, παρουσίασαν την εμπειρία τους από το θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου όπως λειτούργησε τη φετινή χρονιά, τα θέματα που τους απασχόλησαν, τις πρωτοβουλίες που ανέλαβαν, τα αποτελέσματα της προσπάθειάς τους καθώς και τις προτάσεις τους για την αποτελεσματικότερη λειτουργία και αξιοποίηση του θεσμού.
Το συντονισμό της συζήτησης είχε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτρας, κ. Μπουρδούλης και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Φίλιας, ενώ όλη η συνεδρίαση έγινε παρουσία του Δημάρχου Πατρέων κ. Δημαρά. Στον απολογισμό των δράσεων τοποθετήθηκαν και ο Αντιδήμαρχος  Περιβάλλοντος, Πρασίνου, Έργων Αυτεπιστασίας κ. Σιγαλός και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Φίλιας, οι εκπρόσωποι του Κέντρου Πρόληψης κ. Πασσάς και κ. Ζορμπά, εκπρόσωποι από το χώρο της εκπαίδευσης, καθώς και εκπρόσωπος του πληρώματος 94, κ. Κίτσιου.
Ο συγκεκριμένος θεσμός είναι μια πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Παιδείας του Δήμου Πάτρας και υλοποιείται με την Επιστημονική Ευθύνη του Κέντρου Πρόληψης και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Αχαΐας. Τη φετινή χρονιά συμμετείχαν 19 τμήματα της ΣΤ’ τάξης από 16 Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Πατρέων: 1ο , 2ο, 12ο, 25ο, 33ο, 36ο, 49ο, 50ο, 51ο, 65ο, 1ο Οβρυάς, 2ο Παραλίας, Ρίου,  Άνω Καστριτσίου, Κρήνης,  και Πειραματικό Πανεπιστήμιου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: