Φωτό :

Όθωνος κ' Αμαλίας, Πάτρα 1950

"Πρώτα σε αγνοούν, κατόπιν σε κοροϊδεύουν, ύστερα σε πολεμούν, μετά κερδίζεις",Mahatma Gandhi

"Πρώτα σε αγνοούν, κατόπιν σε κοροϊδεύουν, ύστερα σε πολεμούν, μετά κερδίζεις", Mahatma Gandhi

Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2013

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Πατρών για το λουκέτο της ΕΡΤ!Το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας καταδικάζει απερίφραστα το κλείσιμο της ΕΡΤ που βγάζει στο δρόμο 2.600 εργαζόμενους αλλά και  τον τρόπο με τον οποίο ανακοινώθηκε αυτή η απόφαση με την μορφή ανακοινωθέντος και βεβαίως την δραματική συνέχεια με την πτώση του σήματος της ΕΡΤ που οδήγησε σε θλιβερούς συνειρμούς.  Ζητάμε εδώ και τώρα  την άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ.
Καταδικάζουμε την πολιτική των αποφάσεων που λαμβάνονται εν κρυπτώ και  αιφνιδιαστικά, στο όνομα  της αναδιοργάνωσης ενός φορέα για τη νοσηρότητα του οποίου ευθύνονται αποκλειστικά και μόνο οι πολιτικές επιλογές των τελευταίων δεκαετιών και οι εκάστοτε πολιτικές επιθυμίες και σκοπιμότητες.
Δεν είναι δυνατόν να είναι οι εργαζόμενοι αυτοί που πληρώνουν με τόσο βίαιο τρόπο το τίμημα των όποιων πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων οδήγησαν την ΕΡΤ στην άκρη του γκρεμού.
Η εξυγίανση  είναι απαραίτητη, αλλά δεν μπορεί να γίνει χωρίς διάλογο, χωρίς την άποψη ειδικών  εμπειρογνωμόνων,  χωρίς προστασία των εργαζομένων. 
Προφανώς για κάποιους η Ελλάδα έπαψε να είναι χώρα της Ευρώπης καθώς είναι η μόνη χώρα που δεν διαθέτει κρατική τηλεόραση και μάλιστα με μια απόφαση και μια μεθόδευση που καταφέρει ένα οδυνηρό πλήγμα στην ποιότητα της δημοκρατίας μας.
Η έλλειψη δημόσιας ραδιοτηλεόρασης  και η εναπόθεση της ενημέρωσης στα ιδιωτικά συμφέροντα, πλήττει όχι μόνο την ενημέρωση  αλλά και την ψυχαγωγία και τον εκπαιδευτικό ρόλο των ΜΜΕ και κάνει τους ιδιώτες κυρίαρχους του παιχνιδιού με όποια ομηρία μπορεί αυτό να συνεπάγεται για το πολιτικό σύστημα και τους πολίτες.
Το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας συμπαραστέκεται στον αγώνα των εργαζομένων στην ΕΡΤ και στηρίζει το ψήφισμα που κατέθεσαν στο Δημοτικό Συμβούλιο και την συνέχεια των κινητοποιήσεών τους, παρέχοντάς τους οποιαδήποτε υποστήριξη του ζητηθεί από τους εργαζόμενους.
Καλούμε όλους τους φορείς της πόλης σύσσωμοι να αντισταθούμε στο κλείσιμο της ΕΡΤ και στην προσπάθεια διοίκησης της χώρας με  πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.
Το κλείσιμο της ΕΡΤ ίσως να είναι η αρχή και για άλλα λουκέτα και απολύσεις που θα γίνουν με τον ίδιο τρόπο και απέναντι σε αυτό πρέπει όλοι να αντιδράσουμε.
Ζητάμε την ακύρωση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου και την άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ"

Δεν υπάρχουν σχόλια: