Χαράλαμπος Γερ. Στανίτσας

"Πρώτα σε αγνοούν, κατόπιν σε κοροϊδεύουν, ύστερα σε πολεμούν, μετά κερδίζεις",Mahatma Gandhi

"Πρώτα σε αγνοούν, κατόπιν σε κοροϊδεύουν, ύστερα σε πολεμούν, μετά κερδίζεις", Mahatma Gandhi

Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Γίνεται πράξη και στην Αχαΐα η απευθείας διάθεση φτηνών και ποιοτικών αγροτικών προϊόντων - Πραγματοποιήθηκε η πρώτη σύσκεψη στο ΕΚΠ - Τη Δευτέρα λεπτομέρειες για το πού και πώς


Το... θεμέλιο λίθο στο "οικοδόμημα" της απευθείας διάθεσης και στην Πάτρα αγροτικών προϊόντων σε προσιτές για τον καταναλωτή τιμές έθεσαν, ουσιαστικά, με τη σύσκεψη που πραγματοποίησαν σήμερα, Σάββατο, στα γραφεία του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας (ΕΚΠ), ο Δήμος Πατρέων, καθώς και εκπρόσωποι φορέων, παραγωγών και καταναλωτών.
Όπως ανέφερε στο attacktv.gr ο αντιδήμαρχος Υγείας και Πρόνοιας, Χαράλαμπος Στανίτσας, που εκπροσώπησε στη συνάντηση αυτή τη δημοτική Αρχή της Πάτρας από κοινού με την αντιδήμαρχο Εθελοντισμού, Μαρία Ανδρικοπούλου-Ρούβαλη, κατά την πρώτη αυτή επαφή όλων των ενδιαφερόμενων πλευρών έγινε αρκετή δημιουργική συζήτηση, ενώ τελικά αποδείχτηκε πως υπάρχει ενδιαφέρον και από ντόπιους παραγωγούς. Μάλιστα, από τη Δευτέρα όλα αυτά θα πάψουν ν' αποτελούν θεωρητικό σχήμα και θ' αρχίσουν ν' αποκτούν σάρκα και οστά, δεδομένου ότι τότε, κατά τη διάρκεια ειδικής συνέντευξης Τύπου, θα δοθούν στη δημοσιότητα ημέρες, ώρες και τρόποι επικοινωνίας που θα πρέπει να έχουν υπόψη τους όσοι θέλουν να συμμετάσχουν στην πρωτόγνωρη αυτή εμπειρία.
Σύμφωνα με τον κ. Στανίτσα, στόχος είναι να καθιερωθεί μία άμεση επαφή, σε κάποιο σταθερό μέρος, όπου να μπορεί να πηγαίνει ο κόσμος και να προμηθεύεται απευθείας είδη βασικής διατροφής σε τιμή συμφέρουσα, σ' αυτούς τους οικονομικά εξαιρετικά δύσκολους καιρούς. Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι "υπάρχει θέληση και από το Δήμο και από τους άλλους μετέχοντες στο κίνημα" και πρόσθεσε: "Βρισκόμαστε σε καλή πορεία και ευελπιστούμε σε μόνιμη και σταθερή προσφορά προϊόντων σε καλές τιμές, συναισθανόμενοι την κρίση. Το πάμε σοβαρά, για να το κάνουμε θεσμό".
Θα είναι όλα πιστοποιημένα
Εξάλλου, απαντώντας σε διάφορους υπαινιγμούς, που διαρρέουν από κύκλους όσων θεωρούν ότι θίγονται από τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, σύμφωνα με τους οποίους τα διατιθέμενα προϊόντα θα είναι αμφίβολης ποιότητας, ο Αντιδήμαρχος Υγείας και Πρόνοιας ήταν κατηγορηματικός: "Όλα τα προϊόντα που θα διαθέτουμε θα είναι πιστοποιημένα και ελεγμένα, με ετικέτες παραγωγού και σφραγίδα του Συνεταιρισμού, που έχει συστήματα πιστοποίησης, τα οποία εξασφαλίζουν τόσο την αρτιότητα όσο και την ποιότητα των προϊόντων". Και συνέχισε: "Θα είναι το ίδιο ακριβώς προϊόν που υπάρχει και στο μαγαζί, με τη μόνη διαφορά ότι δεν θα υπάρχει το 'καπέλο' του μεσάζοντα".
Με την ευκαιρία, μάλιστα, ξεκαθάρισε ότι εξίσου κρυστάλλινα θα είναι τα πράγματα και στην πτυχή που αφορά την οικονομική διαφάνεια των συναλλαγών. "Θα υπάρχουν ονομαστικές αποδείξεις είσπραξης και παραλαβής κανονικότατες. Θα παρέχονται ξεκάθαρα οικονομικά στοιχεία. Το κράτος θα εισπράττει κανονικά ΦΠΑ και ό,τι άλλο δικαιούται. Αλίμονο αν ο Δήμος εμπλεκόταν σε παρανομίες", τόνισε.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συνάντηση στο ΕΚΠ, πλην των δύο Αντιδημάρχων, συμμετείχαν ο γνωστός συνδικαλιστής, μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ, Δημ. Καραγεωργόπουλος, ο οποίος υπήρξε από τους πρωτεργάτες στην υπόθεση της απευθείας διάθεσης αγροτικών προϊόντων σε προσιτές τιμές και στην περιοχή μας, ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Πάτρας, Φίλιππος Γριτσώνης, καθώς και εκπρόσωποι των εργαζομένων στις βιομηχανίες "Τιτάν" και MISKO.

Δεν υπάρχουν σχόλια: