Χαράλαμπος Γερ. Στανίτσας

"Πρώτα σε αγνοούν, κατόπιν σε κοροϊδεύουν, ύστερα σε πολεμούν, μετά κερδίζεις",Mahatma Gandhi

"Πρώτα σε αγνοούν, κατόπιν σε κοροϊδεύουν, ύστερα σε πολεμούν, μετά κερδίζεις", Mahatma Gandhi

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Ημέρα εθελοντικής προσφοράς από τη Δομή Παροχής Συσσιτίων



Ημέρα εθελοντικής προσφοράς η σημερινή, που συνδυάστηκε με την γιορτή του Ιερού Ναού Αγίας Σοφίας. Στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας, από τις 10:00 το πρωί, βρίσκονταν η Ομάδα Εθελοντών του Δήμου, η οποία μαζί με τα στελέχη της Δομής Παροχής Συσσιτίων, του Γραφείου Διαμεσολάβησης  και της Τράπεζας Χρόνου συγκέντρωσαν τρόφιμα και ενημέρωσαν τους παρευρισκόμενους
Ο Δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς επισκέφθηκε τη Δομή Παροχής Συσσιτίων, που υλοποιείται από τον Δήμο, την Ιερά Μητρόπολη και την ΑΜΚΕ Στήριξη, σιτίζοντας καθημερινά 130 άπορους συμπολίτες μας.
Η δράση υλοποιήθηκε από τις Αντιδημαρχίες Εθελοντισμού και Κοινωνικής Πολιτικής.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμαρχος, συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους Χαράλαμπο Στανίτσα, Μαρία Ανδρικοπούλου-Ρούβαλη, Αχιλλέα Γεωργακόπουλο, Γιώργο Σιγαλό και Θεοχάρη Μασσαρά, παρακολούθησαν την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, στην οποία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Πάτρας κ. Χρυσόστομος.
Ο κ. Δημαράς, συνομίλησε και ευχαρίστησε για την εξαιρετική τους δουλειά, τους εργαζόμενους και τους εθελοντές και παράλληλα έκανε έκκληση στους πολίτες της Πάτρας, να στηρίξουν την Δομή, με καθημερινή προσφορά, ασχέτως ποσότητας.
Αμέσως μετά ο Δήμαρχος, συνομίλησε με κατοίκους και περιοίκους της Αγίας Σοφίας και άκουσε τις παρατηρήσεις και τα προβλήματα που έχουν εντοπίσει.

Σε ό,τι αφορά τη Δομή Παροχής Συσσιτίων, σιτίζει καθημερινά 130 άπορους συμπολίτες μας, με τρόφιμα που προσφέρουν απλοί πολίτες και επιχειρήσεις της πόλης, τους οποίους οι Αντιδημαρχίες Εθελοντισμού και Κοινωνικής Πολιτικής. ευχαριστούν.
Επειδή όμως  οι ανάγκες για εύρεση τροφίμων διαρκώς αυξάνονται, στόχος είναι η περαιτέρω ευαισθητοποίηση των πολιτών, αλλά και των τοπικών επιχειρήσεων για την διευκόλυνση του έργου της Δομής.

Για την  χθεσινή δράση, μοιράστηκαν γλυκά από τα Ζαχαροπλαστεία – χορηγούς, Εντελβάϊς, Choco Caramel, Σκιαδαρέσης, Caravel.
Παρόντες στη δράση, ήταν ο Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου "ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ", ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος Πατρών "ΔΑΝΙΗΛΙΣ" και το προσωπικό του PRAKSIS Drop-in-Center (Κέντρο Ημέρας για ασυνόδευτους ανήλικους), που ενημέρωσε το κοινό για τις δομές του, ενώ συγκεντρώθηκαν και φάρμακα για την Δομή Be Χάπι!

Δεν υπάρχουν σχόλια: