Χαράλαμπος Γερ. Στανίτσας

"Πρώτα σε αγνοούν, κατόπιν σε κοροϊδεύουν, ύστερα σε πολεμούν, μετά κερδίζεις",Mahatma Gandhi

"Πρώτα σε αγνοούν, κατόπιν σε κοροϊδεύουν, ύστερα σε πολεμούν, μετά κερδίζεις", Mahatma Gandhi

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Για πρώτη φορά Δήμαρχος Πατρέων επισκέφθηκε το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την Θεολογική Σχολή της Χάλκης











Στην Κωνσταντινούπολη βρέθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο ο Δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς, συνοδευόμενος από τους από τους Αντιδημάρχους Βασίλη Λοτσάρη, Χάρη Μασσαρά, Παναγιώτη Βαφέα, Χαράλαμπο Στανίτσα, τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού Νίκο Κωστόπουλο και το σύμβουλο του Δημάρχου Δημήτρη Σαρδελιάνο. 

Είναι η πρώτη φορά που  Δήμαρχος Πατρέων επισκέφθηκε το Οικουμενικό Πατριαρχείο, παρά το γεγονός ότι η Κωνσταντινούπολη και η Πάτρα συνδέονται πνευματικά δια του Πρωτοκλήτου Αποστόλου Ανδρέου.

H Πατρινή Αποστολή παρέστη στο Πατριαρχικό Συλλείτουργο που τελέστηκε την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου το πρωί στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, με αφορμή την ειρηνική επίσκεψη του Πατριάρχη της Βουλγαρίας Νεοφύτου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Πριν την συναυλία ο Δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοι ξεναγήθηκαν στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης από τον  Μητροπολίτη Προύσης Ελπιδοφόρο και συζήτησαν τα θέματα λειτουργίας της Σχολής, ενώ ο Δήμαρχος εξέφρασε την ευχή σύντομα να επαναλειτουργήσει η Θεολογική Σχολή της Χάλκης γιατί η λειτουργία της μόνο θετικά μπορεί να συνεισφέρει.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Πατρέων παρακολούθησε την μεγάλη συναυλία που πραγματοποιήθηκε στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης, παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου και του Πατριάρχου Βουλγαρίας Νεοφύτου. Στην συναυλία αυτή εμφανίστηκε και η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πατρέων "Θανάσης Τσιπινάκης".

Ο Δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό στην εκδήλωση και επέδωσε στον Οικουμενικό Πατριάρχη ως δώρο – δύο καλλιτεχνικές φωτογραφίες του Πατριάρχου από τις δύο προηγούμενες επισκέψεις του στην Πάτρα, ένα λεύκωμα με φωτογραφίες της Πάτρας, καθώς και τοπικά προϊόντα της πόλης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ηγούμενος της Μονής Αγίας Τριάδος Χάλκης Μητροπολίτης Προύσης Ελπιδοφόρος, ο οποίος είχε και την οργανωτική ευθύνη, στην προσφώνησή του προς το κοινό που κατέκλυσε τους κήπους της Θεολογικής Σχολής, τόνισε τη συμβολή των Δημάρχων στην διεξαγωγή της συναυλίας λέγοντας: "Η τοπική αυτοδιοίκηση των δύο χωρών συνεργάστηκε με άριστο τρόπο: Οι Δήμοι Πριγκηποννήσων (Adalar Belediyesi) και Πατρέων στήριξαν την προσπάθειά μας".

Τέλος ο Δήμαρχος Πατρέων, στο περιθώριο της συναυλίας, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και με τον Τούρκο Δήμαρχο των Πριγκηποννήσων Mustafa Farsakoğlu, ο οποίος επίσης παρακολούθησε την εκδήλωση, να ανταλλάξει απόψεις για την οικονομική κατάσταση των δυο χωρών. Ο Δήμαρχος Πριγκηποννήσων μάλιστα κάλεσε το Δήμαρχο Πατρέων να πραγματοποιήσει και επίσημη επίσκεψη.



Δεν υπάρχουν σχόλια: