Χαράλαμπος Γερ. Στανίτσας

"Πρώτα σε αγνοούν, κατόπιν σε κοροϊδεύουν, ύστερα σε πολεμούν, μετά κερδίζεις",Mahatma Gandhi

"Πρώτα σε αγνοούν, κατόπιν σε κοροϊδεύουν, ύστερα σε πολεμούν, μετά κερδίζεις", Mahatma Gandhi

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Τα κάγκελα έπεσαν! Η Πάτρα έχει πάλι πρόσβαση στο λιμάνι της!





«Mετά την αδυναμία υλοποίησης της δέσμευσης ενός πρωθυπουργού και δύο αντιπροέδρων της κυβέρνησης για την απόδοση του θαλασσίου μετώπου της Πάτρας στην πόλη και τους ανθρώπους της, προχωρήσαμε σήμερα  στην αποξήλωση  των κιγκλιδωμάτων στο μήκος του θαλασσίου μετώπου των 3,5 χλμ, που αντιστοιχεί στο τμήμα το οποίο  παραχωρείται στον Δήμο, σύμφωνα με το Πρωτόκολλο Συνεργασίας που έχει υπογραφεί  μεταξύ Δήμου και Ο.Λ.ΠΑ». Αυτό  δήλωσε από το χώρο του λιμανιού ο Δήμαρχος της Πάτρας κ. Γιάννης Δημαράς κατά τη διάρκεια της επιχείρησης αποξήλωσης των κιγκλιδωμάτων που ξεκίνησε στις 9 σήμερα το πρωί, από το ύψος της Γούναρη.

«Πέρασαν 30 ημέρες από τότε που ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος είπε στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας  ότι αρκεί μόνο μια μέρα για την οριστική απόδοση του λιμανιού στην πόλη και ακόμη δεν έχει καταστεί δυνατόν να υλοποιηθεί η εντολή του,  με την υπογραφή του σχεδίου  σύμβασης όχι για την οριστική, αλλά για την προσωρινή παραχώρηση του θαλασσίου μετώπου, από τον Ο.Λ.ΠΑ» είπε  ο κ. Δημαράς και συνέχισε:
«Μετά από αυτό τον εμπαιγμό, προχωρήσαμε σήμερα στην  υλοποίηση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας.
Το παραλιακό μέτωπο  παύει από σήμερα να είναι σιδηρόφρακτο. Οι πολίτες θα μπορούν να  βλέπουν τη θάλασσά τους, χωρίς να παρεμβάλλονται τα κάγκελα. Είναι μια ιστορική στιγμή για την Πάτρα που στέλνει το δικό της ηχηρό  μήνυμα».
Η αποξήλωση των κιγκλιδωμάτων σε όλο το μήκος των 3,5 χιλιομέτρων, είναι  η πρώτη κίνηση που γίνεται σε υλοποίηση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας για απόδοση του θαλασσίου μετώπου
Οι επόμενες κινήσεις θα είναι οι εξής:
-Αύριο στη 1 μετά το μεσημέρι, ο Δήμαρχος της Πάτρας  θα παραδώσει τα κλειδιά των κτιρίων που αντιστοιχούν στο παραχωρούμενο  τμήμα του λιμανιού, στην Κοινωφελή Επιχείρηση- Καρναβάλι Πάτρας, προκειμένου να τα χρησιμοποιήσει για τη διοργάνωσή του καρναβαλιού.
Η κίνηση έχει και συμβολικό χαρακτήρα, καθώς πρόκειται για τον μεγαλύτερο πολιτιστικό θεσμό της πόλης.
-Στη συνέχεια και εφόσον δεν υπογραφεί η σύμβαση οριστικής παραχώρησης του  θαλασσίου μετώπου, θα γίνει κατάληψη της έκτασης  των 3,5 χιλιομέτρων.
-Θα ακολουθήσει αποκλεισμός  ολόκληρης της έκτασης του παλαιού λιμανιού.
-Σε περίπτωση που δεν υπάρξει εξέλιξη σχετικά με το θέμα της παραχώρησης, θα ακολουθήσει αποκλεισμός  και του νέου λιμανιού της Πάτρας.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κινήσεις εντυπωσιασμού και μόνο, δυστυχώς μόνο για το θεαθήναι και για τα ΜΜΕ...Τουλάχιστον αυτή την χλαίνη γιατί τη φοράει; να το παίξει και λαουτζίκος;

Χαράλαμπος Γερ.Στανίτσας είπε...

Τουλάχιστον αυτός το πήρε το λιμάνι και έριξε και τα κάγκελα συμβολικά και για τα ΜΜΕ.
ΟΙ προηγούμενοι τί έκαναν ; Τίποτα.
Τουλάχιστον εμείς το πήραμε για τον πατραϊκό λαό!

Παρεπιπτόντως η χλαίνη είναι παλτό!
Και επιπλέον ο Δημαράς ποτέ δεν το έπαιξε της υψηλής κοινωνίας. Το ντύσιμό τόυ και ο τρόπος ζωής του ήταν είναι απλός.
Μη σε τυφλώνει ο κομματισμός!