Φωτό :

Όθωνος κ' Αμαλίας, Πάτρα 1950

"Πρώτα σε αγνοούν, κατόπιν σε κοροϊδεύουν, ύστερα σε πολεμούν, μετά κερδίζεις",Mahatma Gandhi

"Πρώτα σε αγνοούν, κατόπιν σε κοροϊδεύουν, ύστερα σε πολεμούν, μετά κερδίζεις", Mahatma Gandhi

Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2012

Δήλωση του Δημάρχου της Πάτρας κ. Γιάννη Δημαρά μετά τη σύλληψή του

 Γιάννης Δημαράς
Δήμαρχος Πατρέων

Αντί ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, να δώσει  στην Πάτρα αυτό που υποσχέθηκε ενώπιον του Δημάρχου και του  Δημοτικού Συμβουλίου, δηλαδή την άμεση παραχώρηση του θαλασσίου μετώπου της πόλης,  έστειλε σήμερα  τον Εισαγγελέα για να μας συλλάβει.
Στον Εισαγγελέα κατέληξαν οι δεσμεύσεις ενός Πρωθυπουργού και δύο Αντιπροέδρων της Κυβέρνησης, στον Εισαγγελέα κατέληξε και η δέσμευση Βενιζέλου ότι η παραχώρηση μπορεί να γίνει μέσα σε μια ημέρα.

Τριάντα ολόκληρες ημέρες μετά τις πανηγυρικές δηλώσεις του Αντιπροέδρου, οι Πατρινοί γίνονται μάρτυρες της σύλληψης του δημάρχου, ενός αντιδημάρχου και ενός υπαλλήλου, που αν και υλοποίησαν μια ομόφωνη απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, αντιμετωπίζονται με τη λογική του κοινού ποινικού δικαίου, κατόπιν εντολής υπηρεσιών που έχουν πολιτικό τους προϊστάμενο τον κ. Βενιζέλο.
Έφτασαν στο σημείο να συλλάβουν το δήμαρχο, τον αντιδήμαρχο και τον υπάλληλο για πρόκληση φθοράς σε δημόσια περιουσία, επειδή βγάλαμε τα κάγκελα που κρατούν σιδηρόφραχτη την παραλία των Πατρινών.
Μας συνέλαβαν για φθορά  δημόσιας περιουσίας αυτοί που έχουν οδηγήσει σε πλήρη εγκατάλειψη την περιοχή του Φάρου, και την έχουν  μετατρέψει σε σκουπιδότοπο.
Για μας αυτό είναι φθορά δημόσιας περιουσίας και όχι τα κάγκελα.
Την ίδια ώρα, η πολιτική βούληση της κυβέρνησης και του Αντιπρόεδρου που υποτίθεται ότι θα παραχωρούσε σε μια ημέρα το θαλάσσιο μέτωπο, εκφράζεται και με δύο ακόμη ιδιαίτερα προκλητικές κινήσεις που έχουν το δικό τους μήνυμα.
Η πρώτη έχει να κάνει με το αίτημα του ΟΛΠΑ  και προς το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (δηλαδή της υπηρεσίας που συνεστήθη με εντολή της Τρόικας για την αποκρατικοποίηση των ακινήτων του δημοσίου), προκειμένου να κινηθούν οι ποινικές διαδικασίες εναντίον του Δήμου για την αποξήλωση των κιγκλιδωμάτων. Προς τι η εντολή, αφού υπάρχει η ρητή δέσμευση Βενιζέλου ότι θα εξαιρεθούν τα 3,5 χλμ. του θαλασσίου μετώπου από αυτά που ετοιμάζονται προς πώληση;

Η δεύτερη αφορά την αιφνιδιαστική απόφαση να δείξουν με κοινή υπουργική απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του Υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας  την πόρτα της εξόδου στον εκπρόσωπο του Δήμου από το Δ.Σ. του ΟΛΠΑ.
Κάνουν με λίγα λόγια έξωση στους Πατρινούς, Τους τιμωρούν γιατί δεν θέλουν σιδηρόφρακτο το λιμάνι τους. Τιμωρούν το Δήμο Πατρέων γιατί υλοποίησε τη δέσμευση Βενιζέλου την οποία ο ίδιος αθέτησε.
Είναι σαφές ότι κάτι μαγειρεύεται στο λιμάνι και όχι προς όφελος των Πατρινών.
Θα ζητήσω από το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας την παραίτηση όλων των Πατρινών από το Δ.Σ. του ΟΛΠΑ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για όλα αυτά που συμβαίνουν για άλλη μια φορά ερήμην την πόλης και των ανθρώπων της.

Καλώ τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Βενιζέλο να τηρήσει εδώ και τώρα το λόγο που έδωσε στους Πατρινούς και να υλοποιήσει την δέσμευσή του για άμεση παραχώρηση του θαλασσίου μετώπου των 3,5 χλμ. Είναι απαίτηση της πόλης και ζήτημα αξιοπιστίας του ίδιου.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στον δήμαρχό μας για το θάρρος που έδειξε.