Χαράλαμπος Γερ. Στανίτσας

"Πρώτα σε αγνοούν, κατόπιν σε κοροϊδεύουν, ύστερα σε πολεμούν, μετά κερδίζεις",Mahatma Gandhi

"Πρώτα σε αγνοούν, κατόπιν σε κοροϊδεύουν, ύστερα σε πολεμούν, μετά κερδίζεις", Mahatma Gandhi

Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Πρόγραμμα Μουσικής στον Στ'Δημοτικό Παιδικό Σταθμό Δ.Πατρέων

 
Από την Δευτέρα 23 Μαΐου έως Παρασκευή 27 ο Στ’ Δημοτικός Παιδικός Σταθμός του Δήμου Πατρέων δούλεψε με τα παιδιά το πρόγραμμα της μουσικής.
Προσπάθησαν οι κυρίες να μυήσου τα παιδιά στη μαγεία της μουσικής και να τους μάθουν τη σημασία της για τον άνθρωπο και τον συναισθηματικό του κόσμο.
Ταξίδεψαν ακούγοντας και αναλύοντας κλασική μουσική, τζαζ και έντεχνα τραγούδια, έμαθαν πως δημιουργείται μια μουσική, τις νότες και τα μουσικά όργανα.
Την Πέμπτη είχαν την χαρά να φιλοξενήσουν στον Παιδικό Σταθμό τον συνθέτη και κιθαρίστα Χρήστο Ανεστόπουλο, που έδωσε μια μικρή συναυλία για τα παιδιά, παρέχοντάς τους την ευκαιρία να έχουν μια βιωματική προσέγγιση στο χώρο της μουσικής.
Τέλος την Παρασκευή επισκέφθηκαν το Ωδείο «Paganini», όπου τα παιδιά είδαν από κοντά το σχολείο της μουσικής, έπαιξαν με παράξενα μουσικά όργανα και παρακολούθησαν μια μικρή επίδειξη μουσικής και τραγουδιού.

Νομίζω πως δεν χρειάζεται ιδιαίτερο σχολιασμό αυτή η προσπάθεια της Προϊσταμένης κ.Βάνας Βανδώρου και των κ.κ. Γιάννας Δημητροπούλου και Μαρίας Λυχούδα.
Μακάρι να δούλευαν όλοι έτσι στο Δημόσιο Τομέα.
Ίσως δεν θα είχαμε φτάσει στα σημερινά χάλια της «κατοχής».









Δεν υπάρχουν σχόλια: