Χαράλαμπος Γερ. Στανίτσας

"Πρώτα σε αγνοούν, κατόπιν σε κοροϊδεύουν, ύστερα σε πολεμούν, μετά κερδίζεις",Mahatma Gandhi

"Πρώτα σε αγνοούν, κατόπιν σε κοροϊδεύουν, ύστερα σε πολεμούν, μετά κερδίζεις", Mahatma Gandhi

Δευτέρα 6 Μαΐου 2013

Προσκύνημα Δημάρχου και Αντιδημάρχων στην Ι.Μ.Ομπλού του Δήμου Πατρέων








Την Ιερά Μονή Ομπλού, επισκέφτηκε χθες Κυριακή ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Δημαράς, συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους κ.κ. Γιώργο Σιγαλό, Αχιλλέα Γεωργακόπουλο, Παναγιώτη Βαφέα και Χαράλαμπο Στανίτσα.
Αρχικά ξεναγήθηκαν από τον π. Χριστόδουλο στο Καθολικό της Ι.Μ. όπου θαύμασαν το περίφημο τέμπλο, καθώς και τις υπέροχης τεχνοτροπίας αγιογραφίες.
Στη συνέχεια, στο Αρχονταρίκι της Ι. Μ. είδαν από κοντά χειρόγραφα, περγαμηνές και άλλα αντικείμενα της Μονής κι εκείνο που διαπιστώθηκε ήταν η έλλειψη ενός καλαίσθητου χώρου που θα πληροί τις απαιτούμενες προδιαγραφές, προκειμένου να εκτίθεται με ασφάλεια στο κοινό.
Ο Ηγούμενος της Ι. Μ. Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Κοτσάκης, δέχτηκε τον Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους, συζήτησε μαζί τους τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ι. Μ. και επανέφερε το κρίσιμο για αυτούς θέμα κατασκευής τμήματος του δρόμου προς τη Μονή, προκειμένου να καταστεί εύκολη η πρόσβαση των πιστών επισκεπτών, ενόψει δε και του εορτασμού των 700 ετών, ιστορικής παρουσίασης της Μονής. Η ανάγκη αυτή χρήζει άμεσης ικανοποίησης.
Ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε, αφενός μεν να προωθήσει τα ζητήματα της  μονής στην Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, αφετέρου δε, να εντάξει την Ι.Μ. Ομπλού στους αξιόλογους προσκυνηματικούς προορισμούς του Δ. Πατρέων.
Τέλος ο Ηγούμενος και η Αδελφότητα της Ι. Μ. παρέθεσαν γεύμα προς τους καλεσμένους, ενώ ο Δήμαρχος προσέφερε στον Ηγούμενο ένα λεύκωμα για τον Δήμο της Πάτρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: