Χαράλαμπος Γερ. Στανίτσας

"Πρώτα σε αγνοούν, κατόπιν σε κοροϊδεύουν, ύστερα σε πολεμούν, μετά κερδίζεις",Mahatma Gandhi

"Πρώτα σε αγνοούν, κατόπιν σε κοροϊδεύουν, ύστερα σε πολεμούν, μετά κερδίζεις", Mahatma Gandhi

Κυριακή 5 Μαΐου 2013

Μήνυμα Δημάρχου για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού


Με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού (22 Μαρτίου) ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΠ και Δήμαρχος Πατρέων κ. Γιάννης Δημαράς  έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«To νερό είναι πηγή ζωής. Η ορθολογική διαχείριση και αξιοποίηση των υδατικών πόρων αποτελεί την απαραίτητη προϋπόθεση  για την βιώσιμη ανάπτυξη για την βελτίωση της ποιότητας ζωής και την προστασία του Περιβάλλοντος.
Φυσικό αγαθό που ΔΕΝ ανήκει σε κανέναν. «Ιδιοκτήτης» του –με την έννοια του χρήστη- μπορεί να νοηθεί μόνο το κοινωνικό σύνολο!.
Ο πολίτης σαν αποδέκτης των ευεργετημάτων του νερού, σαν φυσικό αγαθό ζωής, είναι ο μοναδικός αρμόδιος για την θέσπιση των μορφών οργάνωσης για την διαχείριση του ΝΕΡΟΥ. Αυτό ακριβώς  είναι και πρέπει να είναι η ΔΕΥΑΠ. Φορέας από τον πολίτη, για τον πολίτη!
Αυτό αποτελεί την κύρια προϋπόθεση ώστε να παραμείνει το νερό σαν φυσικό αγαθό στην διαχείριση του κοινωνικού συνόλου.

Η Παγκόσμια Ημέρα Νερού του 2013 βρίσκει την ΔΕΥΑΠ και εμένα προσωπικά μπροστά στην αντιμετώπιση σύγχρονων, επιβεβλημένων προκλήσεων.
Προκλήσεων που έχουν δημιουργηθεί από τα νέα δεδομένα  μετά την εφαρμογή του Καλλικράτη και των πολιτικών δημοσιονομικής προσαρμογής στην πατρίδα μας.
Οι άξονες της δράσης μας, με σκοπό την αποφυγή δυσάρεστων –για το κοινωνικό σύνολο – επιπτώσεων, πρέπει να είναι:

Α. Να λειτουργήσει το Φράγμα Πείρου-Παραπείρου ανταποδοτικά και με ευθύνη των τριών υδροδοτούμενων Δήμων.
Β. Να αναβαθμιστούν οι παρεχόμενες Υπηρεσίες της ΔΕΥΑΠ προς τον πολίτη.
Γ. Να επεκταθεί  στο σύνολο του Καλλικρατικού  Δήμου η παροχή καθαρού νερού, η συλλογή και επεξεργασία των λυμάτων, στοιχεία κρίσιμα για την άνοδο της ποιότητας ζωής, την  προστασία του  περιβάλλοντος και την αειφόρο ανάπτυξη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: