Χαράλαμπος Γερ. Στανίτσας

"Πρώτα σε αγνοούν, κατόπιν σε κοροϊδεύουν, ύστερα σε πολεμούν, μετά κερδίζεις",Mahatma Gandhi

"Πρώτα σε αγνοούν, κατόπιν σε κοροϊδεύουν, ύστερα σε πολεμούν, μετά κερδίζεις", Mahatma Gandhi

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Συνάντηση Δημάρχου με σπουδαστες του ΑΤΕι για το σχέδιο ΑΘΗΝΑ


Τους σπουδαστές του ΑΤΕΙ Πάτρας οι οποίοι διαμαρτύρονται για το σχέδιο  «Αθηνά» το οποίο προβλέπει την μεταφορά  τμημάτων του Ιδρύματος,  στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης, δέχθηκε σήμερα στο γραφείο του ο Δήμαρχος της Πάτρας κ. Γιάννης Δημαράς, παρουσία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κώστα Μπουρδούλη.
Οι σπουδαστές ενημέρωσαν τον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο σχετικά με τα αιτήματά τους για παραμονή στην Πάτρα των τμημάτων  που μεταφέρονται και αποτροπή του σχεδίου υποβάθμισης των πτυχίων τους με την  ενσωμάτωσή τους σε τμήματα είτε διαφορετικού γνωστικού αντικειμένου είτε χαμηλότερου επιπέδου.
Παράλληλα έθεσαν το θέμα της αδυναμίας οικονομικής στήριξης πολλών σπουδαστών από τις οικογένειές τους στην περίπτωση που φύγουν από την πόλη τους, την Πάτρα, και μεταφερθούν σε άλλες πόλεις, γεγονός που σημαίνει αύξηση των εξόδων, σε τόσο δύσκολες οικονομικά εποχές.
Ο κ. Δημαράς διαβεβαίωσε τους σπουδαστές ότι βρίσκεται στο πλευρό τους και ότι θα στηρίξει τον αγώνα τους ενάντια στην αποδυνάμωση του ΤΕΙ Πάτρας, που σημαίνει και αποδυνάμωση του ρόλου της Πάτρας ως εκπαιδευτικού κέντρου της Δυτικής Ελλάδας και της ευρύτερης περιοχής. 
Επίσης ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι θα φέρει το θέμα προς συζήτηση στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ για την ερχόμενη Τετάρτη έχει προσκαλέσει  σύσκεψη για το θέμα στο Δημαρχείο με τη συμμετοχή του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Γιώργου Παναγιωτάκη και του Προέδρου του ΑΤΕΙ Πάτρας κ. Σωκράτη Καπλάνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: