Χαράλαμπος Γερ. Στανίτσας

"Πρώτα σε αγνοούν, κατόπιν σε κοροϊδεύουν, ύστερα σε πολεμούν, μετά κερδίζεις",Mahatma Gandhi

"Πρώτα σε αγνοούν, κατόπιν σε κοροϊδεύουν, ύστερα σε πολεμούν, μετά κερδίζεις", Mahatma Gandhi

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Βράβευση εθελοντών Δήμου Πατρεών και εθελοντικών οργανώσεων

 
Τους εθελοντές της ομάδας «Έψιλον», αλλά και τις Εθελοντικές Οργανώσεις της πόλης, με τις οποίες βρίσκεται σε αγαστή συνεργασία, βράβευσε η Αντιδημαρχία Υποστήριξης Δημότη, Εθελοντισμού, Ισότητας Φύλων και  Ένταξης μεταναστών, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης κοπής της πίτας της ομάδας  «Έψιλον», που έλαβε χώρα στην «Αγορά Αργύρη», το απόγευμα του Σαββάτου.
Κατά τη διάρκειά της, βραβεύτηκαν οι 579 εθελοντές της ομάδας «Έψιλον» του Δήμου Πατρέων και οι Εθελοντικές Οργανώσεις, Σύλλογοι, ΜΚΟ και Ιδρύματα της πόλης, που το 2011 και το 2012, στάθηκαν αρωγοί στις προσπάθειες του Δήμου και συμμετείχαν στις δράσεις της Αντιδημαρχίας Εθελοντισμού και της ομάδας «Έψιλον».

Ο Δήμαρχος, χαιρετίζοντας την εκδήλωση, είπε: «Χαιρετίζω τη σημερινή εκδήλωση κοπής της πίτας των εθελοντών της ομάδας Έψιλον και όλους εσάς  τους εθελοντές που μας τιμάτε με την παρουσία σας και βρίσκεστε εδώ σήμερα για να σας βραβεύσουμε για τη σημαντική δράση σας.
Είμαστε εδώ για να σας ευχαριστήσουμε για την τεράστια βοήθεια που παρέχετε στην κοινωνία της Πάτρας και στους δημότες της, αλλά και για το μήνυμα που στέλνετε με το παράδειγμά σας.
Η εθελοντική συνεισφορά κάθε εθελοντή αποτελεί μια σημαντική παρακαταθήκη και μια σταθερή βάση για την οργάνωση και υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας.
Ο εθελοντισμός συνδυάζει τον ενθουσιασμό  του ερασιτέχνη, τη συνέπεια του επαγγελματία, την πειθαρχία του στρατιώτη και την ανιδιοτέλεια του ανώτερου ανθρώπου.
Για αυτό το λόγο στον καθένα από εσάς, που σε περίοδο κρίσης όχι μόνο οικονομικής αλλά και κρίσης αξιών, βρίσκει τη δύναμη απεγκλωβισμού από την εσωστρέφεια και τον ατομισμό, προσφέροντας ανιδιοτελώς στο συνάνθρωπό του που πάσχει κάτι από τον εαυτό του, αξίζουν θερμά συγχαρητήρια».


Στον χαιρετισμό της η αντιδήμαρχος Μαρία Ανδρικοπούλου-Ρούβαλη εξέφρασε τις θερμότερες ευχές, για ένα δημιουργικό 2013 γεμάτο υγεία και αγάπη σε έναν κόσμο καλύτερο για όλους και παράλληλα τόνισε: «Σας καλωσορίζω στην αποψινή εκδήλωση, για την κοπή της πίτας των εθελοντών της ομάδας «ΕΨΙΛΟΝ» και θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους ένα ειρηνικό, αισιόδοξο και κυρίως δημιουργικό 2013.
Για να αναφερθεί  έστω και επιγραμματικά το έργο που προσφέρουν οι εθελοντές, θα έπρεπε η σημερινή εκδήλωση να λάβει την μορφή παρουσίασης σε ημερίδα. Δεν είναι όμως αυτός ο σκοπός μας. Για όσους λοιπόν θέλουν να ενημερωθούν για τις δράσεις των εθελοντών αναλυτικά, μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Γραφείου Εθελοντισμού ethelondespatras.gr ή και το facebook της Αντιδημαρχίας Εθελοντισμού.
Η εκδήλωση ουσιαστικά γίνεται για να τιμήσει η αντιδημαρχία Εθελοντισμού, τους εθελοντές της, την ομάδα «Ε», αλλά και τις εθελοντικές οργανώσεις της πόλης, που τόσα προσφέρουν στους συνανθρώπους μας, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και όχι μόνο την περίοδο των γιορτών, που συνήθως όλοι γινόμαστε περισσότερο ευαίσθητοι. Οι εθελοντές προσπαθούν με όλες τις δυνάμεις τους, κόντρα στην απαισιοδοξία, την απογοήτευση και την κοινωνική κατάρρευση που έφερε η οικονομική κρίση. Θέλουμε να τιμήσουμε απόψε λοιπόν, αυτούς τους ανθρώπους, τους εθελοντές, που έρχονται να προτάξουν το συλλογικό, απέναντι στο ατομικό συμφέρον».

Η Αντιδημαρχία Υποστήριξης Δημότη, Εθελοντισμού, Ισότητας Φύλων και  Ένταξης μεταναστών ευχαριστεί τους χορηγούς για την κοπή της βασιλόπιτας των Εθελοντών, οι οποίοι είναι οι εξής:
-Χορηγία βασιλόπιτας: Ζαχαροπλαστείο «Μουσελίν»:
Αγ.Ανδρέου 42
-Χορηγία μπισκότων ως καλοσώρισμα: Ζαχαροπλαστείο Λοτσάρης, Μαιζώνος και Κανάρη
- Χορηγία τεντούρας: Τεντούρα "Κάστρο" - Γ.Π.Χάχαλης ΟΕ, Αγ. Νικολάου 95
-Χορηγία αναψυκτικών: LOUX - Μαρλαφέκας Α.Β.Ε.Ε., Αγ. Στεφάνου 88, Σαραβάλι Πατρών.



Δεν υπάρχουν σχόλια: