Φωτό :

Όθωνος κ' Αμαλίας, Πάτρα 1950

"Πρώτα σε αγνοούν, κατόπιν σε κοροϊδεύουν, ύστερα σε πολεμούν, μετά κερδίζεις",Mahatma Gandhi

"Πρώτα σε αγνοούν, κατόπιν σε κοροϊδεύουν, ύστερα σε πολεμούν, μετά κερδίζεις", Mahatma Gandhi

Παρασκευή, 3 Αυγούστου 2012

Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου στον Δήμο ΠατρέωνΟ Υπουργός Υγείας έχει εγκρίνει την δημιουργία Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου στην Πάτρα (κατασκευή και εξοπλισμός) στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013, με προϋπολογισμό 4.500.000 ευρώ. Το έργο είναι προτεινόμενο για ένταξη στο ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας με τελικό δικαιούχο τον Δήμο Πατρέων.
Αύριο, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμος Πατρέων θα παραχωρήσει στην 6η ΥΠΕ, το οικόπεδο ιδιοκτησίας του, που βρίσκεται στην περιοχή του Νοτίου Διαμερίσματος, προκειμένου εκεί να δημιουργηθεί το Κέντρο Υγείας, στο οποίο θα έχουν άμεση πρόσβαση οι πολίτες από τις γύρω περιοχές, όπως Ζαρουχλέικα, Παραλία, Βραχνέικα κ.λπ., σε πρωτοβάθμια επιπέδου παροχή ιατρικών υπηρεσιών. Παράλληλα, με αυτόν τον τρόπο, γίνεται και ένα βήμα προς την αναβάθμιση της περιοχής.
Από κει και πέρα, με δεδομένα την παραχώρηση του οικοπέδου και την εξασφαλισμένη πίστωση των 4,5 εκατ. ευρώ, θα πρέπει η 6η ΥΠΕ, να σπεύσει να ζητήσει από τον υπουργό Υγείας, την δημιουργία του Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου.Δεν υπάρχουν σχόλια: