Χαράλαμπος Γερ. Στανίτσας

"Πρώτα σε αγνοούν, κατόπιν σε κοροϊδεύουν, ύστερα σε πολεμούν, μετά κερδίζεις",Mahatma Gandhi

"Πρώτα σε αγνοούν, κατόπιν σε κοροϊδεύουν, ύστερα σε πολεμούν, μετά κερδίζεις", Mahatma Gandhi

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

"Οι Γιατροί του Κόσμου" στα Βραχναίικα



Οι «Γιατροί του Κόσμου» πρόκειται να επισκεφθούν τα Βραχναίικα στις 19 και 20 Ιουλίου 2012, προκειμένου να διενεργήσουν δωρεάν οδοντιατρικό και οφθαλμολογικό έλεγχο σε τσιγγανόπαιδες της περιοχής, σε μια προσπάθεια να συμβάλλουν  στην εγγραφή και φοίτησή τους στο σχολείο.
Μετά από κάλεσμα του Γραφείου Κοινωνικών Υπηρεσιών Βραχναιίκων του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων και της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος, αρμόδιας για τις Δ.Ε. Βραχναιίκων Παραλίας, οι «Γιατροί του Κόσμου» ανταποκρίθηκαν για δεύτερη φορά.                  Ο Αντιδήμαρχος υπεύθυνος των Δ.Ε. Βραχναιίκων Παραλίας, Γιώργος Σιγαλός, ο Πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού, Θεοχάρης Μασσαράς και ο Αντιδήμαρχος Υγείας Πρόνοιας, Χαράλαμπος Στανίτσας στηρίζουν και ενθαρρύνουν κάθε προσπάθεια κοινωνικής ένταξης των Ρομά, ιδιαίτερα των παιδιών, αναφορικά με την υγεία και την εκπαίδευσή τους.
Μέσω της Κινητής Ιατρικής Μονάδας τους οι Γιατροί του Κόσμου υποστηρίζουν την ευπαθή κοινωνική ομάδα των «Ρομά» στην ελληνική επικράτεια, πραγματοποιώντας δράσεις ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
Το Γραφείο Κοινωνικών Υπηρεσιών Βραχναιίκων, μια υπηρεσία κοινωνικής φροντίδας με εξυπηρετούμενους ανθρώπους που ανήκουν σε όλες τις ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες συνεργάζεται εκ νέου με τους «Γιατρούς του Κόσμου», οι οποίοι στο παρελθόν είχαν επισκεφθεί όλα τα σχολεία της Δ.Ε. Βραχναίικων για δωρεάν οδοντιατρικές εξετάσεις.        
Κύριο μέλημα είναι τα παιδιά Ρομά να απολαμβάνουν, όπως όλοι, το δικαίωμά τους για πρόσβαση τους στην εκπαίδευση και την υγεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: