Χαράλαμπος Γερ. Στανίτσας

"Πρώτα σε αγνοούν, κατόπιν σε κοροϊδεύουν, ύστερα σε πολεμούν, μετά κερδίζεις",Mahatma Gandhi

"Πρώτα σε αγνοούν, κατόπιν σε κοροϊδεύουν, ύστερα σε πολεμούν, μετά κερδίζεις", Mahatma Gandhi

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Μέσα Αυγούστου τα προνοιακά επιδόματα Μαΐου-Ιουνίου



Υπογράφτηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών η απόφαση για τη χορήγηση των προνοιακών επιδομάτων που δικαιούνται Άτομα με Αναπηρία για το δίμηνο Μαΐου - Ιουνίου. Η καταβολή τους είχε καθυστερήσει και όπως είχε γράψει το thebest.gr η κατάσταση για αρκετά  ΑμεΑ στην Αχαΐα και τη Δυτική Ελλάδα ήταν ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς τα επιδόματα αποτελούν σε αυτές τις περιπτώσεις,το μοναδικό τους εισόδημα.
Αποτέλεσμα είναι κάποιοι να μην έχουν ούτε να φάνε, όπως χαρακτηριστικά είχε πει ο Αντώνης Χαροκόπος, Πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας των ΑμεΑ
Για την καταβολή των επιδομάτων που καθυστέρησε η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία ειχε κάνει παρέμβαση στον Υπουργό Εσωτερικών Ευρυπίδη Στυλιανίδη, ενώ το ζήτημα είνε αναδείξει και η ΠεριφερειακήΟμοσπονδία ΑμεΑ, o Πρόεδρος της Περιφερειακής οποίας Αντώνης Χαροκόπος, δηλώνει στο thebest.gr ότι μετά τη χθεσινή θετική εξέλιξη οι 6.200 δικαιούχοι στο νομό Αχαΐας θα πάρουν τα χρήματα μέσα στην επόμενη εβδομάδα.
Σε αυτό το σημείο αναδεικνύεται ένα ακόμα ζήτημα που έχει να κάνει με νέα αναμονή, μέχρι τα χρήματα να μπουν στους λογαριασμούς των δικαιούχων.
Όπως εξηγεί ο κ. Χαροκόπος από τη στιγμή της υπογραφής και μέχρι την καταβολή των χρημάτων θα περάσει ένα διάστημα της μιας εβδομάδας τουλάχιστον, καθώς χρειάζονται μέρες μέχρι να φτάσουν τα χρήματα στους Δήμους και να χορηγηθούν από τις τράπεζες΄.
Πρόκειται για μια ακόμα γραφειοκρατική διαδικασία για την οποία ζητά τη συντόμευσή της προκειμένου τα ΑμεΑ να μην πηγαίνουν από αναμονή , σε αναμονή.
Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει στο thebest.gr o Αντιδήμαρχος Υγείας Χαράλαμπος Στανίτσας αν τα χρήματα κατατεθούν στους Δήμους τη Δευτέρα, οι δικαιούχοι θα τα πάρουν στις 14 Αυγούστου .
Κι αυτο γιατί όπως εξηγεί, τα χρήματα παραμένουν υποχρεωτικά 3 μέρες στο Παρακαταθηκών και δανείων, μετά οι Δήμοι τα στέλνουν στο σύστημα ΔΙΑΣ και μένουν εκεί άλλες 3 μέρες. Οπότε μεσολαβεί ένα διάστημα 7 εργάσιμων ημερών μέχρι να ολοκληρωθούν αυτές οι γραφειοκρατικές διαδικασίες που προβλέπονται από την κεντρική εξουσία.
 Ελευθερία Μακρυγένη

Δεν υπάρχουν σχόλια: