Χαράλαμπος Γερ. Στανίτσας

"Πρώτα σε αγνοούν, κατόπιν σε κοροϊδεύουν, ύστερα σε πολεμούν, μετά κερδίζεις",Mahatma Gandhi

"Πρώτα σε αγνοούν, κατόπιν σε κοροϊδεύουν, ύστερα σε πολεμούν, μετά κερδίζεις", Mahatma Gandhi

Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Έγινε η πρώτη διανομή προϊόντων χωρίς μεσάζοντες!

Η Agrotica Free Products Zone (ζώνη ελεύθερης διάθεσης αγροτικών προϊόντων) και οι Αντιδημαρχίες Υγείας – Πρόνοιας και Εθελοντισμού του Δήμου Πατρέων, προχώρησαν σήμερα το πρωί, στην πρώτη διανομή των παραγγελιών για τα αγροτικά προϊόντα, στις εγκαταστάσεις της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών (Ανθείας 38, δίπλα από  ΑΒΕΞ)..
Η διάθεση των προϊόντων πραγματοποιήθηκε με τήρηση προτεραιότητας σε όσους είχαν υποβάλει έντυπες και ηλεκτρονικές παραγγελίες.
ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
 Παρών στην διαδικασία διανομής, ήταν ο Δήμαρχος Πατρέων κ. Γιάννης Δημαράς, ο οποίος δήλωσε:
«Σε καιρό κρίσης ζούμε το ξεκίνημα ενός κινήματος που δημιούργησε η ίδια η ανάγκη, για να φτάνουν στα σπίτια των καταναλωτών φτηνά αγροτικά  προϊόντα και να κερδίζουν και  οι αγρότες και οι καταναλωτές, χωρίς να καρπώνονται την υπεραξία οι μεγάλες πολυεθνικές και οι μεσάζοντες, χωρίς να δέχονται εξαντλητική επιδρομή τα πορτοφόλια των πολιτών.
Καταναλωτές και παραγωγοί σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, πρέπει να βρουν μεταξύ τους διόδους άμεσης επικοινωνίας για να φτάνουν τα προϊόντα χωρίς διπλά και τριπλά  «καπέλα» στα ράφια. Αφού το κράτος δεν έχει παρέμβει τόσα χρόνια για να μειωθούν οι τιμές των προϊόντων για να έχουμε τιμές Ευρώπης και όχι τιμές διπλάσιες και τριπλάσιες, τη στιγμή μάλιστα που οι μισθοί υφίστανται οδυνηρό κούρεμα, οι ίδιοι οι πολίτες πρέπει να αντιδράσουν και να πάρουν πρωτοβουλίες για την επιβίωσή τους  και για το μέλλον  τους.
Ο Δήμος συμμετέχει ενεργά σε αυτή την πρωτοβουλία για διάθεση προϊόντων απευθείας από τους παραγωγούς  και στηρίζει ενεργά την προσπάθεια,  με τις Αντιδημαρχίες Υγείας- Πρόνοιας και Εθελοντισμού 
Εύχομαι το καταναλωτικό αυτό κίνημα να μην σταματήσει και να έχει συνέχεια και να βγουν πολλαπλά ωφελημένοι τόσο οι παραγωγοί όσο και οι καταναλωτές».


Δεν υπάρχουν σχόλια: