Χαράλαμπος Γερ. Στανίτσας

"Πρώτα σε αγνοούν, κατόπιν σε κοροϊδεύουν, ύστερα σε πολεμούν, μετά κερδίζεις",Mahatma Gandhi

"Πρώτα σε αγνοούν, κατόπιν σε κοροϊδεύουν, ύστερα σε πολεμούν, μετά κερδίζεις", Mahatma Gandhi

Παρασκευή, 20 Απριλίου 2012

Δωρεάν σπιρομετρήσεις από την Αντιδημαρχία Υγείας-Πρόνοιας
Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν σήμερα το μεσημέρι, ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης, Ανθρώπινου Δυναμικού και Υγείας- Πρόνοιας κ. Χαράλαμπος Στανίτσας, ο Επίκουρος Καθηγητής Παθολογίας Νοσηλευτικής Σχολής ΑΤΕΙ Πατρών, Ειδικός Πνευμονολόγος- Φυματιολόγος κ. Αντώνης Χριστόπουλος, ο Επίκουρος Καθηγητής Εργαστήριου Υγιεινής του Πανεπιστήμιου Πατρών κ. Απόστολος Βανταράκης και εκπρόσωποι της φαρμακευτικής εταιρείας Novartis, με θέμα το διήμερο δράσης στην πλατεία Γεωργίου (Παρασκευή και Σάββατο, 20-21 Απριλίου) και τις δωρεάν εξετάσεις σπιρομέτρησης  στους πολίτες. Παράλληλα, θα συμπληρωθούν ερωτηματολόγια από τους συμμετέχοντες, προκειμένου να εξαχθούν τα πρώτα συμπεράσματα για την επίπτωση της χρόνιας αναπνευστικής πνευμονοπάθειας, στον πληθυσμό της Πάτρας.

Ο κ. Στανίτσας τόνισε: «Η Αντιδημαρχία Υγείας – Πρόνοιας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και το Εργαστήριο Υγιεινής του Πανεπιστημίου Πατρών, θα πραγματοποιήσει το διήμερο από Παρασκευή απόγευμα ως Σάββατο μεσημέρι, 20 & 21/4/12, στην Πλατεία Γεωργίου, δωρεάν μέτρηση της πνευμονικής λειτουργίας μέσω σπιρομέτρησης. Η σπιρομέτρηση είναι  ένας έλεγχος του πόσο καλά αναπνέει κανείς και μπορεί να βοηθήσει στη διάγνωση διαφόρων αναπνευστικών παθήσεων.
Η εξέταση δεν πονάει και συνήθως διαρκεί λιγότερο από 10 λεπτά. Καλούμε τους πολίτες της Πάτρας να έλθουν να εξεταστούν δωρεάν έχοντας στο μυαλό τους ότι η πρόληψη είναι καλύτερη της θεραπείας».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο ο Δήμος επιτέλους παράγει έργο.

Μπράβο στον Δημαρά και στους αντιδημάρχους!