Χαράλαμπος Γερ. Στανίτσας

"Πρώτα σε αγνοούν, κατόπιν σε κοροϊδεύουν, ύστερα σε πολεμούν, μετά κερδίζεις",Mahatma Gandhi

"Πρώτα σε αγνοούν, κατόπιν σε κοροϊδεύουν, ύστερα σε πολεμούν, μετά κερδίζεις", Mahatma Gandhi

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Η Πάτρα, επιτέλους, απέκτησε το θαλάσσιο μέτωπο – Έπεσαν οι υπογραφές Δήμου και ΟΛΠΑ

Σε μια λιτή τελετή υπογράφτηκε νωρίτερα το σύμφωνο παραχώρησης της παράκτιας έκτασης στην πόλη

Η Πάτρα, επιτέλους, απέκτησε το θαλάσσιο μέτωπο – Έπεσαν οι υπογραφές Δήμου και ΟΛΠΑ-ΦΩΤΟ Σε μια λιτή τελετή υπογράφτηκε νωρίτερα το σύμφωνο παραχώρησης της παράκτιας έκτασης στην πόλη

 
Σε μια σεμνή αλλά με πανηγυρικό τόνο εκδήλωση, το θαλάσσιο μέτωπο της Πάτρας, πέρασε στην πόλη. Η σύμβαση παραχώρησης της έκτασης, υπεγράφη νωρίτερα στο δημαρχείο μεταξύ του δημάρχου Πατρέων Γιάννη Δημαρά και του προέδρου του ΟΛΠΑ Κώστα Πλατυκώστα.
Παρόντες ήταν επίσης, οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης και εκπρόσωποι φορέων της πόλης.
Ο Γιάννης Δημαράς έχοντας στο πλευρό του τους πρώην δημάρχους Πατρέων Ανδρέα Καράβολα και Ευάγγελο Φλωράτο, για να συμβολίσει τη συνέχεια, υπέγραψε τη σύμβαση παραχώρησης με το ίδιο στυλό με την οποία είχε υπογράψει, ως πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, τη σύμβαση κατασκευής του νέου λιμανιού της Πάτρας, πριν από 15 χρόνια.
Ο δήμαρχος εμφανώς ικανοποιημένος από την εξέλιξη, ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στη χρόνια προσπάθεια της πόλης και δεσμεύτηκε ότι η δημοτική Αρχή θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν να γίνουν πράξη οι προσδοκίες της πόλης, παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που διανύουμε.
Ωστόσο, σημείωσε ότι «από εδώ και πέρα αρχίζουν τα δύσκολα» αναφερόμενος στο στοίχημα της πόλης για οριστική παραχώρηση της λιμενικής ζώνης στο Δήμο Πατρέων.
Ο Γιάννης Δημαράς έκανε ιδιαίτερη μνεία στο ρόλο του υπουργού Οικονομίας Ευάγγελου Βενιζέλου και εξέφρασε την ευχή σύντομα να γίνει πράξη και η οριστική παραχώρηση του θαλασσίου μετώπου, με την υπογραφή του Υπουργού.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΟΛΠΑ Κώστας Πλατυκώστας, υπογράμμισε ότι πρωταρχικός στόχος της παρούσας διοίκησης ήταν εξ’ αρχής η μεταφορά του νέου λιμανιού και η απελευθέρωση του παλιού λιμανιού.
Μάλιστα, ο κ. Πλατυκώστας εξέφρασε την ευχή ο Δήμος να διαχειριστεί την έκταση που του παραχωρήθηκε «τουλάχιστον όπως ο ΟΛΠΑ και καλύτερα».
Σε εντελώς διαφορετικό μήκος κύματος κινήθηκε η τοποθέτηση του πρώην προέδρου του ΟΛΠΑ Γιώργου Ζεππάτου, ο οποίος ως πολίτης όπως χαρακτηριστικά είπε, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη, υπενθυμίζοντας πως τόσο ως πρόεδρος του ΤΕΕ και ως πρόεδρος του ΟΛΠΑ τάχθηκε υπέρ της παραχώρησης του θαλάσσιου μετώπου.
Την ικανοποίησή τους εξέφρασαν και οι δυο πρώην δήμαρχοι Ανδρέας Καράβολας και Ευάγγελος Φλωράτος, οι οποίοι αναφέρθηκαν στις προσπάθειες που προηγήθηκαν και τόνισαν την αναγκαιότητα άμεσων ενεργειών για την οριστική παραχώρηση της παράκτιας έκτασης.
Ο Ανδρέας Φούρας απουσίαζε σε ανειλημμένη υποχρέωση στην Αθήνα. Το παρών έδωσαν επίσης οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων Κώστας Χριστόπουλος, Ανδρέας Τζουραμάνης, Χρήστος Πατούχας και Δημήτρης Αϊβαλής. Οι δυο τελευταίοι μάλιστα, αποτελούν και ενεργά μέλη της Πρωτοβουλίας Πολιτών για την απόδοση του θαλασσίου μετώπου.
Από την υπογραφή της σύμβασης απουσίαζαν, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δημ. Κατσικόπουλος και ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης και μέλος των Ενεργών Πολιτών, Νίκος Τζανάκος.
Απών ήταν και ο επικεφαλής της ΔΑΣ – Πάτρα Μπροστά Κώστας Πελετίδης.
 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η μεγαλύτερη επιτυχία του δημάρχοη Γιάννη Δημαρά!
Νομίζω δηλ. ότι είναι η μεγαλύτερη.

Χαράλαμπος Γερ.Στανίτσας είπε...

Μέχρι στιγμής είναι η μεγαλύτερη και φυσικά προς διάψευση όλων των "φίλων" που ήθελαν "ναυάγιο" στο λιμάνι για να πνίξουν τον Δήμαρχο. Μίζεοι και κακόμοιροι εκπρόσωποι του του φθαρμένου πολιτικού συστήματος. Είναι λίγα τα ψωμιά τους. Σε λίγο έρχονται εκλογές και οι πολιτικοί συσχετισμοί θα αλλάξουν.