Φωτό :

Όθωνος κ' Αμαλίας, Πάτρα 1950

"Πρώτα σε αγνοούν, κατόπιν σε κοροϊδεύουν, ύστερα σε πολεμούν, μετά κερδίζεις",Mahatma Gandhi

"Πρώτα σε αγνοούν, κατόπιν σε κοροϊδεύουν, ύστερα σε πολεμούν, μετά κερδίζεις", Mahatma Gandhi

Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2012

Συναντηση Μητροπολίτη Πατρών κ.Χρυσοστόμου με Δήμαρχο και Αντιδημάρχους
Με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο, συναντήθηκαν σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Πατρέων κ. Γιάννης Δημαράς, ο Αντιδήμαρχος Υγείας - Πρόνοιας κ. Χαράλαμπος Στανίτσας και ο Πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού κ. Θεοχάρης Μασσαράς, στο πλαίσιο εντατικοποίησης της κοινής προσπάθειας Δήμου και Εκκλησίας για παροχή βοήθειας σε όλο και περισσότερες οικογένειες της Πάτρας, που οδηγούνται στην εξαθλίωση και στην απόγνωση, εξαιτίας των τραγικών οικονομικών συνθηκών.
Αντικείμενο συζήτησης ήταν το πόσο πιο χρήσιμοι μπορούν να γίνουν Δήμος και Εκκλησία στους πολίτες της Πάτρας, οι ανάγκες των οποίων για επιβίωση, είναι ανησυχητικά αυξανόμενες, σε σημείο που, ακόμη και οι άλλοτε στηρίζοντες με τις χορηγίες τους τις κοινωνικές δομές, σήμερα ζητούν βοήθεια για στοιχειώδη καθημερινά προβλήματά τους, όπως η σίτιση, η υγεία, η στέγαση κλπ.
Συζητήθηκε επίσης η διεύρυνση της συνεργασίας τους με την ανάπτυξη περαιτέρω δομών, μέσα από χρηματοδοτούμενα προγράμματα, που αφορούν τις κοινωνικές παροχές.
Μία από αυτές τις δομές, είναι η επίσπευση δημιουργίας του δημοτικού λαχανόκηπου, αλλά και της τράπεζας χρόνου, που θα αφορά ανταλλαγή υπηρεσιών και εργασίας, αντί πληρωμής με χρήματα. Επίσης συζητήθηκε η αναγκαιότητα αύξησης ποσότητας της τροφής, που διανέμεται στα καθημερινά συσσίτια Δήμου και Εκκλησίας, καθώς πολλαπλασιάζονται καθημερινά, εκείνοι που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: