Χαράλαμπος Γερ. Στανίτσας

"Πρώτα σε αγνοούν, κατόπιν σε κοροϊδεύουν, ύστερα σε πολεμούν, μετά κερδίζεις",Mahatma Gandhi

"Πρώτα σε αγνοούν, κατόπιν σε κοροϊδεύουν, ύστερα σε πολεμούν, μετά κερδίζεις", Mahatma Gandhi

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Έκθεση Ζωγραφικής από την Αντιδημαρχία Υγείας-Πρόνοιας για φιλανθρωπικό σκοπό




Η Αντιδημαρχία Υγείας – Πρόνοιας διοργανώνει Έκθεση Ζωγραφικής του Σταύρου Προβιδάκη, στην Αγορά Αργύρη. Η έκθεση θα διαρκέσει από αύριο Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου, έως την Τρίτη 2 Οκτωβρίου και θα είναι ανοιχτή, από τις 9:00 π.μ. μέχρι 9:00 μ.μ.
Τα έσοδα της έκθεσης, θα δοθούν για την ενίσχυση του Παγκρατίου Φιλανθρωπικού Συλλόγου «η Ελπίς» και ειδικότερα, για την αποκατάσταση κακοποιημένων παιδιών και παιδιών με χρόνιες παθήσεις.
Η έκθεση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Υγείας και Πρόνοιας του Δήμου Πατρών.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Ο Σταύρος Προβιδάκης γεννήθηκε στα Χανιά με καταγωγή από τα Καράνου, Σκινή Κυδωνίας. Είναι Διπλωματούχος και Αριστούχος Αρχιτεκτονικής Φλωρεντίας και της ακαδημίας καλών τεχνών Φλωρεντίας, τμήμα ζωγραφικής και διακόσμησης. Κατέχει διδακτορικό, αρχιτεκτονικής στο Πανεπιστήμιο Columbia Ν.Υ. Αμερικής. Δίδαξε στην σχολή PHINIX και στην ART STUDENT LE. Εργάστηκε στην PARAMOUND στο HOLLYWOOD σκηνικά, & κινηματογράφο.
Τέλειωσε την σχολή θεάτρου, με καθηγητή τον BECET (Μπέκετ). Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, μαθήτευσε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών,
και έκανε γλυπτική δίπλα στον Γιώργο Χουλιάρα. Αγιογράφησε τον Αγ. Νεκτάριο Νέας Υόρκης, κατόπιν παράκλησης του Μακαριωτάτου Ιακώβου, αρχιεπισκόπου Αμερικής.
Έκανε αρκετές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό με επιτυχία. Έργα του βρίσκονται σε Μουσεία – Πινακοθήκες - Ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: