Χαράλαμπος Γερ. Στανίτσας

"Πρώτα σε αγνοούν, κατόπιν σε κοροϊδεύουν, ύστερα σε πολεμούν, μετά κερδίζεις",Mahatma Gandhi

"Πρώτα σε αγνοούν, κατόπιν σε κοροϊδεύουν, ύστερα σε πολεμούν, μετά κερδίζεις", Mahatma Gandhi

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Εγκαίνια Τοπικού Ενεργειακού Γραφείου Πληροφόρησης Πάτρας

Εγκαινιάστηκε την Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2011 στις 11.30 π.μ. το Τοπικό Ενεργειακό Γραφείο Πληροφόρησης Πάτρας (Local Energy front office), από τον Δήμαρχο Πατρέων κ. Γιάννη Δημαρά, παρουσία των Αντιδημάρχων Περιβάλλοντος, Πρασίνου, Συντήρησης και Αυτεπιστασίας κ. Γιώργου  Σιγαλού  και  Παιδείας, Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διαβούλευσης κ. Ανδρέα Φίλια  και του Προέδρου της ΑΔΕΠ Α.Ε. κ. Αντώνη Κότσαλη. Η λειτουργία του Γραφείου, ξεκινά από 1η Δεκεμβρίου 2011 και στεγάζεται στο  ισόγειο του  κτιρίου  της ΑΔΕΠ Α.Ε.  Ελευθερίου Βενιζέλου 38 & Σολωμού, στην Πάτρα. 
Το γραφείο δημιουργήθηκε από τον Δήμο Πατρέων και την ΑΔΕΠ Α.Ε.  στο  πλαίσιο  του Ευρωπαϊκού  έργου  ENESCOM (Ευρωπαϊκά Δίκτυα Κέντρα Πληροφόρησης  για τη Προώθηση της ενεργειακής βιωσιμότητας και την  μείωση του CO2 στις τοπικές κοινότητες).
Οι κύριες δραστηριότητες του Γραφείου θα είναι οι εξής:
* H παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών και πληροφόρησης :
* Προσέλκυση, υποδοχή και ξενάγηση επισκεπτών
* Περιβαλλοντική ενημέρωση
* Προώθηση και υποστήριξη της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στα σχολεία
* Διακίνηση ενημερωτικού υλικού
* Διοργάνωση συνεδρίων, εκθέσεων, εκδηλώσεων   εκπαιδευτικών σεμιναρίων, σχετικά  με την μείωση  εκπομπών  CO2, την προώθηση  χρήσης  ΑΠΕ, την μείωση  ενεργειακής  κατανάλωσης και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.
Το Τοπικό  Ενεργειακό   Γραφείο  Πληροφόρησης  Πατρών απευθύνεται σε  όλες τις ομάδες ενδιαφερομένων, όπως επιστήμονες σε θέματα περιβάλλοντος & Ενέργειας, επενδυτές στο τομέα των ΑΠΕ, στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης και ΟΤΑ και τους απλούς πολίτες που ευαισθητοποιούνται  πάνω σε θέματα περιβάλλοντος.
Ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί στην επίσκεψη μαθητών από τις περιβαλλοντικές ομάδες των σχολείων του Δήμου μας και των όμορων Δήμων, ώστε να ενημερωθούν και να προσεγγίσουν την έννοια της ενεργειακής βιωσιμότητας.
Οι μαθητές των σχολείων  που θα επισκέπτονται το Τοπικό  Ενεργειακό   Γραφείο   Πληροφόρησης  Πατρών, θα ενημερώνονται από στελέχη  της ΑΔΕΠ Α.Ε., θα προβάλλεται  μια  7λεπτη  ειδική για τους μαθητές παρουσίαση, θα υπολογίζεται  για κάθε μαθητή το  Οικολογικό του Αποτύπωμα  και  θα τους διανέμονται  φυλλάδια με περισσότερες πληροφορίες.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την ΑΔΕΠ Α.Ε., Τμήμα Περιβάλλοντος & Βιώσιμης Ανάπτυξης για περισσότερες πληροφορίες (Κων/νος  Κωνσταντακόπουλος, Ηλίας Καραχάλιος)  τηλ. 2610361747, 22610361744, FAX 2610361749,    e-mail:konstada@patras.gr,  enescom@hotmail.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: