Χαράλαμπος Γερ. Στανίτσας

"Πρώτα σε αγνοούν, κατόπιν σε κοροϊδεύουν, ύστερα σε πολεμούν, μετά κερδίζεις",Mahatma Gandhi

"Πρώτα σε αγνοούν, κατόπιν σε κοροϊδεύουν, ύστερα σε πολεμούν, μετά κερδίζεις", Mahatma Gandhi

Κυριακή 5 Μαΐου 2013

Ο Δήμος Πατρέων συμμετέχει στην ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ


Ο Δήμος Πατρέων, συμμετέχει στην Ώρα της γης, που διοργανώνει τα τελευταία χρόνια το WWF Ελλάς. Ενεργοποιείται με δεκάδες Δήμους σε ολόκληρη τη χώρα, και «κατεβάζει τον διακόπτη».
Ο Δήμος Πατρέων, αύριο Σάββατο, από τις 20.30 έως τις 21:30, θα συσκοτίσει τα κτίρια, χαρακτηριστικά σημεία της πόλης: Δημαρχείο και Δημοτικό θέατρο «Απόλλων».

Φέτος, η παγκόσμια εκστρατεία της WWF υιοθετεί το σύνθημα: «Θα το κάνω, αν το κάνεις», το οποίο βασίζεται στη δημιουργία προκλήσεων που ωφελούν το περιβάλλον, την κοινωνία, αλλά και την ίδια την καθημερινότητα και εντάσσει τη  γνωστή δράση των τελευταίων χρόνων, με χιλιάδες κτίρια να σβήνουν τα φώτα τους, με πιο στοχευμένες κινήσεις.
Ο Δήμος Πατρέων, στο πνεύμα της προστασίας του περιβάλλοντος, σε συνεργασία με την ΑΔΕΠ Α.Ε., υπενθυμίζεται ότι ξεκινά την υλοποίηση πιλοτικού προγράμματος μετατροπής σε βιοκαύσιμο των χρησιμοποιημένων  μαγειρικών ελαίων (τηγανέλαιων). Κάδοι συλλογής τηγανέλαιων θα τοποθετηθούν σε σχολεία. Οι ποσότητες των τηγανέλαιων θα συλλέγονται από τους μαθητές και τους πολίτες. Στη συνέχεια θα μεταφέρονται στο Κέντρο Ενεργειακής Πληροφόρησης για τη βιομάζα στο Μονοδένδρι, όπου θα γίνεται η επεξεργασία του τηγανέλαιου στην πιλοτική επιδεικτική μονάδα μετατροπής του σε βιοκαύσιμο

Δεν υπάρχουν σχόλια: