Φωτό :

Όθωνος κ' Αμαλίας, Πάτρα 1950

"Πρώτα σε αγνοούν, κατόπιν σε κοροϊδεύουν, ύστερα σε πολεμούν, μετά κερδίζεις",Mahatma Gandhi

"Πρώτα σε αγνοούν, κατόπιν σε κοροϊδεύουν, ύστερα σε πολεμούν, μετά κερδίζεις", Mahatma Gandhi

Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2013

Ο Δήμος Πατρέων με τον ΟΣΕ φέρνει τον προαστιακό από τον Ψαθόπυργο μέχρι την Κάτω Αχαΐα
Αποδεκτή έγινε από  την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τον  ΟΣΕ η πρόταση του Δήμου Πατρέων για τη νότια επέκταση του Προαστιακού Σιδηροδρόμου  έως την Κάτω Αχαΐα. Σε διαδοχικές συναντήσεις που είχαν σήμερα το πρωί στην Αθήνα με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Αθανάσιο Ζηλιασκόπουλο και τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ Παναγιώτη Θεοφανόπουλο,  ο Δήμαρχος της Πάτρας Γιάννης Δημαράς , ο Αντιδήμαρχος Έργων Βασίλης Λοτσάρης και ο Ειδικός Συνεργάτης του Δημάρχου Δημήτρης Σαρδελιάνος, παρουσίασαν την πρότασή τους ώστε να μπορέσει να γίνει εφικτή η σύνδεση της Πάτρας με την Κάτω Αχαία, με δρομολόγια του  Προαστιακού κάτι που αποτελεί αίτημα των κατοίκων της πόλης, αλλά και των κατοίκων της Δυτικής Αχαΐας που θα εξυπηρετούνται από τη συγκεκριμένη γραμμή.
Kατά τη διάρκεια της σύσκεψης,  ο  κ. Ζηλιασκόπουλος   ενημέρωσε τον Δήμαρχο ότι σε εσωτερική μελέτη που  έχει γίνει από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ καταδεικνύεται ότι είναι βιώσιμη η επέκταση του Προαστιακού προς νότο και κατόπιν αυτού αποδέχεται το αίτημα του Δήμου Πατρέων.
Σε ό,τι αφορά δε το σκέλος της συντήρησης της γραμμής και των διαβάσεων και τη δημιουργία στάσεων, που είναι οι προϋποθέσεις για την λειτουργία του προαστιακού, ο κ. Δημαράς πρότεινε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου σε συνεργασία με στελέχη του ΟΣΕ να ετοιμάσουν άμεσα  τεχνικό δελτίο για ένταξη αυτών των δράσεων στο ΕΣΠΑ για να το καταθέσει ο ΟΣΕ, ώστε να χρηματοδοτηθεί και να υλοποιηθούν άμεσα οι εργασίες  της συντήρησης της γραμμής και η δημιουργία των αποβαθρών των στάσεων ώστε η λειτουργία του Προαστιακού από Πάτρα μέχρι Κάτω Αχαϊα  να μπορέσει να υλοποιηθεί χωρίς προβλήματα.

Οι κκ. Ζηλιασκόπουλος και Θεοφανόπουλος έκαναν αποδεκτή την πρόταση του Δημάρχου  και έτσι ξεκινούν οι διαδικασίες προετοιμασίας του τεχνικού δελτίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: