Χαράλαμπος Γερ. Στανίτσας

"Πρώτα σε αγνοούν, κατόπιν σε κοροϊδεύουν, ύστερα σε πολεμούν, μετά κερδίζεις",Mahatma Gandhi

"Πρώτα σε αγνοούν, κατόπιν σε κοροϊδεύουν, ύστερα σε πολεμούν, μετά κερδίζεις", Mahatma Gandhi

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Συνάντηση Δημάρχου με Σύλλογο τριτέκνων



Με τον Δήμαρχο Πατρέων κ. Γιάννη Δημαρά συναντήθηκε σε πολύ καλό κλίμα την Κυριακή το προεδρείο του Συλλόγου Τρίτεκνων Πάτρας (πρόεδρος Ανδρέας Αποστολόπουλος, υπεύθυνος επικοινωνίας Ηλίας Σωτηροπουλος, ταμίας Τρισεύγενη Κανελλοπούλου και γραμματέας Χριστίνα Ρογδαλη), με θέμα τον Προϋπολογισμό του Δήμου, τα δημοτικά τέλη και το κοινωνικό τιμολόγιο, στο οποίο όπως υποστηρίχθηκε σε ανακοίνωση του Συλλόγου, δεν συμπεριλαμβάνονται οι τρίτεκνες οικογένειες.
Ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι το θέμα θα έλθει προς συζήτηση, σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, με συνολική πρόταση της Δημοτικής Αρχής για ελάφρυνση των νοικοκυριών, θεωρώντας την τρίτεκνη οικογένεια ως μια πολύτεκνη οικογένεια, που έχει και αυτή ανάγκη κοινωνικής στήριξης, ιδιαίτερα σήμερα σε καιρούς κρίσης.
Παράλληλα, τους εξήγησε (όπως και ο αντιδήμαρχος Οικονομικής Διαχείρισης και Αξιοποίησης της Δημοτικής Περιουσίας κ. Παναγιώτης Βαφέας, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Κυριακής), ότι ο Προϋπολογισμός του Δήμου και τα δημοτικά τέλη, δεν έχουν σχέση με το κοινωνικό τιμολόγιο, το οποίο χειρίζεται ο Κοινωνικός Οργανισμός (ΚΟΔΗΠ) και είναι εκείνος που θέτει τα κριτήρια, για τις κοινωνικές ομάδες που θα απαλλαγούν από τα δημοτικά τέλη, 50% ή 100%.
Ο κ. Δημαράς, τόνισε ότι για πρώτη φορά Δημοτική Αρχή εισηγείται στον Κοινωνικό Οργανισμό αύξηση των τετραγωνικών μέτρων, που θα έχουν ατέλεια στα δημοτικά τέλη. Για το σκοπό αυτό, είναι σε εξέλιξη η επεξεργασία ενός σχεδίου για την επέκταση του κοινωνικού τιμολογίου και στους τρίτεκνους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: