Χαράλαμπος Γερ. Στανίτσας

"Πρώτα σε αγνοούν, κατόπιν σε κοροϊδεύουν, ύστερα σε πολεμούν, μετά κερδίζεις",Mahatma Gandhi

"Πρώτα σε αγνοούν, κατόπιν σε κοροϊδεύουν, ύστερα σε πολεμούν, μετά κερδίζεις", Mahatma Gandhi

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Πεζοδρόμησησ τη Μαρίνα







Συνεργεία του τομέα Αυτεπιστασίας του Δήμου Πατρέων, προχώρησαν σήμερα το πρωί, στην οριοθέτηση του πεζόδρομου στο χώρο της μαρίνας και συγκεκριμένα, μπροστά από τα καταστήματα αναψυχής, τοποθετώντας μόνιμα στοιχεία  διαμόρφωσής του,.
Έτσι αποδίδεται και αυτό το τμήμα της μαρίνας πλέον στους πεζούς, ως χώρος αναψυχής και περιπάτου.

Με αυτόν τον τρόπο, υλοποιήθηκε η κατά πλειοψηφία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στις αρχές του περασμένου Αυγούστου, βάσει της οποίας, εγκρίθηκαν τα εξής:
α) Την αφαίρεση της σχετικής σήμανσης που καθορίζει το πεζοδρόμιο ως χώρο στάθμευσης και των κινητών στοιχείων διαμόρφωσης των θέσεων στάθμευσης από τον δεύτερο διακριτό χώρο στάθμευσης στη μαρίνα Πατρών, ο οποίος βρίσκεται επί του πεζοδρομίου το οποίο έχει κατασκευαστεί στο μέσον του χερσαίου χώρου της μαρίνας έμπροσθεν από τα καταστήματα αναψυχής όπου έχει τοποθετηθεί η κατάλληλη σήμανση και έχουν διαμορφωθεί με κινητά στοιχεία 29 θέσεις στάθμευσης.
 β) Την τοποθέτηση επί του κρασπέδου σταθερών στοιχείων για την προστασία του πεζοδρομίου από την αυθαίρετη κατάληψή τους από ΙΧ.
Η απόφαση ελήφθη, αφού το Σώμα έλαβε υπόψη του, ότι στην περιοχή της μαρίνας παρουσιάζεται αυξημένη επισκεψιμότητα, λόγω των δραστηριοτήτων αναψυχής που έχουν αναπτυχθεί στον χερσαίο χώρο (καταστήματα εστίασης και αναψυχής και παιδική χαρά) και οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα να παρατηρείται αυξημένη κυκλοφορία πεζών σε όλο το μήκος της περιοχής.
Για της ανάγκες στάθμευσης δε, υπενθυμίζεται, ότι υπάρχουν δύο χώροι: Ο πρώτος στην νότια πλευρά της μαρίνας και ο δεύτερος εκατέρωθεν της κεντρικής εισόδου της μαρίνας.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους έπρεπε να γίνει...
Μπράβο στον Δημαρά για αυτή την κίνηση.

Ανώνυμος είπε...

Τόσα χρόνια που ήταν να το κάνει;
Αργησε αλλά το έκανε.

Μην μασάτε από τα μπινελίκια των ιδιοκτητών. Κάντε ολο το κομμάτι πεζόδρομο.Επιτέλους να μπορούμε σε αυτό το όμορφο μέρος να πηγαίνουμε άφοβα με τα καρότσια μας με τα παιδιά μας να κάνουμε βολτα.

Εχω να πω στον κ.Δήμαρχο ενα μπραβο.

Ανώνυμος είπε...

Οκ, θα διαμαρτυρηθούν οι μαγαζάτορες επειδή θα χάσουν την πελατεία τους.Αλλά βρε ανόητε πατρινέ δεν το καταλαβαίνεις ότι αν γίνει πεζοδρόμηση σε εκείνο το σημείο θα έχεις πιο πολύ πελατεια;Θα έρχονται ΑΦΟΒΑ οι μικρομανάδες με τα καρότσια τους και θα αφήνουν τα παιδιά τους ησυχες οτι δεν θα τα κόψει κανένα αμάξι και θα παίζουν.Οπότε θα έχεις περισσότερη πελατεία!
Αλλά ξέρω σίγουρα έχουμε το κόμπλεξ των Ελλήνων(ακόμα) να αράξουμε το πανάκριβο αυτοκίνητό μας ακριβώς έξω από το μαγαζί!
Κόμπλεξ πλουτισμού.Ευτυχώς όχι για πολύ ακόμα!
Λοιπόν κ.Δημαρα προχωρείστε στις πεζοδρομήσεις.Είμαστε μαζί σας.Χαιρόμαστε.
ΜΕ τιμή και σεβασμό στο έργο σας κ.Δημαρά
Αγγ. Δημ.
Πυροσβέστης

Ανώνυμος είπε...

Διαφωνώ με την ενέργεια αυτή. Η πεζοδρόμηση είναι για δήμους που έχουν ρυθμίσει το κυκλοφοριακό και την μετακίνηση των πολιτών με μέσα δημόσια. Στην Πάτρα ο Δήμος πεζοδρομεί χωρίς να επιλύει προβλήματα.

Χαράλαμπος Γερ.Στανίτσας είπε...

Αγαπητέ φίλε η πεζοδρόμηση αυτή αφορά χώρο εντός του λιμένος . Στν ουσία είναι διαπλάτυνση πεζοδρομίου. Δεν κόβει χώρο απο το δρόμο. Επιπλέον δε ο χώρος αυτός απο τα σχέδια ανάπλασης του λιμένος ήταν σχεδιασμενος ως πεζοδρόμιο , άλλο αν στν πράξη κάποιοι το είχαν μετατρέψει σε πάρκινγκ