Χαράλαμπος Γερ. Στανίτσας

"Πρώτα σε αγνοούν, κατόπιν σε κοροϊδεύουν, ύστερα σε πολεμούν, μετά κερδίζεις",Mahatma Gandhi

"Πρώτα σε αγνοούν, κατόπιν σε κοροϊδεύουν, ύστερα σε πολεμούν, μετά κερδίζεις", Mahatma Gandhi

Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Η Γ' τάξη του Αρσακείου Γυμνασίου Πατρών συνέδραμε την Τράπεζα Τροφίμων του Δήμου Πατρέων

Μια ομάδα μαθητών από την Γ' Τάξη του Αρσακείου Γυμνασίου εξέφρασε την επιθυμία να βοηθήσει στην ενημέρωση του κόσμου σχετικά με την συγκέντρωση τροφίμων από τoν Κοινωνικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων. Ασφαλώς και δέχθηκα την ευχάριστη αυτή προσφορά των μαθητών και σήμερα το πρωί 15 περίπου μαθητές της Γ'΄ Τάξης συγκεντρωθήκαμε στο Carrefour. Με τον ενθουσιασμό της ηλικίας τους οι μαθητές ξεκίνησαν την ενημέρωση. Χωρίς ντροπή, αλλά με αίσθημα ευθύνης έκαναν τα αδύνατα δυνατά προκειμένου να πείσουν τους συμπολίτες μας να προσφέρουν τρόφιμα για τους απόρους της πόλης μας. Εκτός βέβαια από τη προσφορά των πολιτών, οι μαθητές είχαν φέρει μαζί τους και μέρος από τις προσωπικές τους αποταμιεύσεις και στο τέλος και οι ίδιοι αγόρασαν τρόφιμα, ολοκληρώνοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο την εκδήλωση αγάπης.
Αξίζουν θερμοτάτων συγχαρητηρίων όλοι μαθητές που, αψηφώντας την κούρασή τους και παρά το γεγονός ότι έχουν ήδη ξεκινήσει οι διακοπές τους, ήρθαν σήμερα στην Περιβόλα και πρόσφεραν 5 ολόκληρες ώρες από τον ύπνο και την ξεκούρασή τους για να συνδράμουν την Τράπεζα Τροφίμων.
Δεν υπήρχε μεγαλύτερη ικανοποίηση για μένα προσωπικά, η χαρά που μου εξέφρασε ότι αισθάνθηκε ένας μαθητής όταν έπεισε έναν συμπολίτη, μετά από συζήτηση, να προσφέρει τρόφιμα. Και ακόμα μεγαλύτερη χαρά αισθάνθηκα, όταν όλοι οι  μαθητές εξέφρασαν την επιθυμία να ξαναέρθουν την Μ.Τετάρτη και να συνεχίσουν την προσπάθειά τους.
Τους ευχαριστώ πολύ και οφείλω να ομολογήσω ότι κάτι τέτοιες στιγμές με κάνουν περήφανο για την νεανική μου απόφαση να γίνω καθηγητής. Την σημερινή χαρά δεν την αλλάζω με κανένα μισθό. Μου αρκεί ο πενιχρός μισθός του καθηγητή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όταν οι μαθητές μού προσφέρουν τέτοια αισθήματα εσωτερικής πληρότητας. Σήμερα αισθάνθηκα περισσότερο από κάθε άλλη φορά, ότι αξίζει γι' αυτά τα παιδιά να κάνεις τα πάντα. Αξίζει πραγματικά τον κόπο να δώσεις το κάτι παραπάνω.
Εύχομαι ο Θεός να ευλογεί όλους τους μαθητές μου, να τους χαρίζει υγεία και πνευματική φώτιση και στους καλούς γονείς τους να συνεχίζουν να ανατρέφουν τα παιδιά τους με αγάπη, αφοσίωση και φόβο Θεού.


 








2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο κ.Στανίτσα. Πολλά συγχαρητήρια.
Να μαθαίνουν τα παδιά να συμμετέχουν σε τέτοιες ενέργειες.
ειλικιρνα συγχαρητήρια.
καλή δύναμη σε όλα.

Ανώνυμος είπε...

εγώ ένα εχω να πω, ο κ.Στανίτσας μας αρεσει, μας μιλάει καλά, είναι κοντά στην ηλικία μας, μας κουβεντιάζει πολύ και τον παμε, δεν είναι δηθεν και καλά. κ.Στανίτσα ότι πείτε μαζί σας